ΚΟΣΜΟΣ

Νέα καταγγελία εις βάρος του Ρόι Μουρ

Νέα καταγγελία εις βάρος του Ρόι Μουρ

Για σεξουαλική επίθεση κατηγόρησε τη Δευτέρα τον Ρόι Μουρ η Μπέβερλι Γιανγκ Νέλσον, λέγοντας ότι έπεσε θύμα της επίθεσης όταν ήταν 16 ετών. Οι πέντε, μέχρι στιγμής, αποκαλύψεις σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος του Μουρ έκαναν χθες πολλά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να εξετάζουν το ενδεχόμενο να καθαιρέσουν τον Μουρ, εφόσον αυτός επικρατήσει στις επαναληπτικές εκλογές της 12ης Νοεμβρίου στην Αλαμπάμα. Mάλιστα στη χθεσινή κατάθεσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς είπε ότι «δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει αυτές τις νέες γυναίκες». Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η κ. Νέλσον τη Δευτέρα, αποκάλυψε ότι δέχθηκε επίθεση από τον Μουρ όταν αυτός ήταν εισαγγελέας στην κομητεία Ετόουα της Αλαμπάμα. «Προσπάθησα να αμυνθώ, του φώναζα να σταματήσει.

Αντί να το κάνει όμως, άρχισε να μου σφίγγει τον λαιμό, προσπαθώντας να οδηγήσει το κεφάλι μου στον καβάλο του», είπε η κ. Νέλσον, που ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια της διήγησης. Η επίθεση έγινε νύχτα, όταν η 16χρονη τότε κ. Νέλσον είχε μόλις τελειώσει τη βάρδιά της ως σερβιτόρα σε εστιατόριο.

Ο Μουρ φέρεται να είπε στην κ. Νέλσον ότι κανείς δεν θα την πίστευε εάν αποφάσιζε να καταγγείλει το περιστατικό.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο γερουσιαστής Μιτς Μακόνελ, επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, είπε: «Πιστεύω τις γυναίκες αυτές». Ο συνάδελφός του από το Κολοράντο Κόρι Γκάρτνερ είπε ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα οφείλει να διαγράψει τον Ρόι Μουρ, καθώς απέδειξε ότι «δεν εκπληρώνει τα ηθικά κριτήρια της Γερουσίας των ΗΠΑ».

Από τη μεριά του, ο Μουρ αντέδρασε οργισμένα, αρνούμενος να εγκαταλείψει την κούρσα για τη Γερουσία και ζητώντας την παραίτηση του Μιτς Μακόνελ, «ο οποίος πρόδωσε τους Συντηρητικούς και πρέπει να αντικατασταθεί». Στελέχη του Λευκού Οίκου ήλθαν σε επαφή με την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών, εξασφαλίζοντας συμφωνία η οποία θα επιτρέψει στον Τζεφ Σέσιονς να καταθέσει υποψηφιότητα την τελευταία στιγμή για την έδρα της Γερουσίας στην Αλαμπάμα, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί ο Μουρ εκτός του σώματος.