20 καταγγελίες κατά του Κέβιν Σπέισι

20 καταγγελίες κατά του Κέβιν Σπέισι

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέατρο ανακοίνωσε τα ευρήματά του την Πέμπτη, έπειτα από έρευνα που διεξήχθη από εξωτερική νομική εταιρεία. Ο Σπέισι διατέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο από το 2004 έως το 2015, ενώ οι καταγγελίες αφορούν το διάστημα μεταξύ 1995 και 2013. Οι περισσότερες κατηγορίες έλαβαν χώρα πριν το 2009, γι’ αυτό και δεν ήταν εφικτό να επιβεβαιωθεί κάποια από αυτές.

Τα περισσότερα θύματα μοιράστηκαν τις ιστορίες τους, καθώς τους υποσχέθηκαν ανωνυμία. Όπως δήλωσε το θέατρο, δεν είχαν κατατεθεί νομικές αξιώσεις ή επίσημες καταγγελίες το διάστημα που ο Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής, αλλά ούτε υπήρξαν διακανονισμοί ή πληρωμές.

«Παρά την ύπαρξη των κατάλληλων διαδικασιών σε ανάλογες περιπτώσεις, τα θύματα υποστήριξαν δεν ήταν σε θέση να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, καθώς ο Κέβιν Σπέισι ενεργούσε χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν. Η έρευνα έδειξε ότι η φήμη και το κύρος του δημοφιλούς ηθοποιού, πιθανόν να απέτρεψε τον κόσμο, εν προκειμένω το νεαρό προσωπικό και ηθοποιούς να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια. Είναι πραγματικά απαράδεκτο και ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη που δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον και μια ατμόσφαιρα που θα επέτρεπε στο κόσμο να μιλήσει ελεύθερα».

Το αστέρι του House of Cards μπήκε στο μικροσκόπιο τον προηγούμενο μήνα, όταν ο ηθοποιός Άντονι Ραπ τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση το 1986, όταν ο Ραπ ήταν 14 και ο Σπέισι 26. Το Netflix διέκοψε κάθε είδους σχέση με τον Σπέισι μετά τα πρόσφατα γεγονότα, με το προσωπικό παραγωγής του House of Cards να τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση προς ένα μέλος του προσωπικού. Επιπλέον, με απόφαση των παραγωγών της ταινίας “All the Money in the World” διαγράφηκαν όλες τις σκηνές του Σπέισι και γυρίστηκαν εκ νέου με τον ηθοποιό Κρίστοφερ Πλάμερ στη θέση του.

Εν συνεχεία της καταγγελίας του Ραπ, ο τότε υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ηθοποιού δήλωσε ότι ο Σπέισι αναζητούσε θεραπεία. Όπως δήλωσε ο ηθοποιός, ήταν κάτι παραπάνω από τρομακτικό και δεν θυμάται το υποτιθέμενο περιστατικό. Ωστόσο ζήτησε συγγνώμη για την ανάρμοστη συμπεριφορά του και εξήγησε ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή