Δεκάδες καταγγελίες για τον Σπέισι

Δεκάδες καταγγελίες για τον Σπέισι

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέατρο Old Vic του Λονδίνου ανακοίνωσε χθες ότι συγκέντρωσε 20 προσωπικές μαρτυρίες-καταγγελίες για «οχληρή συμπεριφορά από τον Αμερικανό ηθοποιό Κέβιν Σπέισι», καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου μεταξύ 2004 και 2015.

Στο τέλος μιας εσωτερικής έρευνας που διεξήχθη από γραφείο νομικών κατ’ απαίτηση του θεάτρου συγκεντρώθηκαν μαρτυρίες για την ανάρμοστη συμπεριφορά του Κέβιν Σπέισι, κατά την περίοδο από το 1995 έως το 2013.

Οι κατηγορίες αφορούν το διάστημα από το 1995 έως το 2013, η πλειονότητα δε αυτών συνδέεται με ενέργειες που φέρεται να έλαβαν χώρα πριν από το 2009. Η έρευνα κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι η «παγκόσμια φήμη» του Αμερικανού ηθοποιού και «η θέση που κατείχε στο Old Vic εμπόδισαν τους ανθρώπους και κυρίως τους νεαρούς εργαζομένους και τους νεαρούς ηθοποιούς να αισθανθούν ότι μπορούσαν να μιλήσουν ή να ζητήσουν βοήθεια».

«Είναι σαφώς απαράδεκτο και το Old Vic ζητεί ειλικρινά συγγνώμη που δεν δημιούργησε ένα περιβάλλον ή μια νοοτροπία όπου οι άνθρωποι θα αισθάνονταν ότι μπορούν να μιλούν ελεύθερα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Old Vic υπογραμμίζει ότι οι καταγγελίες αυτές δεν έγιναν εκείνη την εποχή, εκτός από μία, και ότι «δεν κατέστη δυνατόν να γίνει εξακρίβωση».

Ο Χάρβεϊ Ουάινσταϊν φαίνεται ότι χρησιμοποίησε κάθε δυνατό μέσο στην προσπάθεια να μη δουν τα φώτα της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις. Ετσι, προσέλαβε πρώην μυστικούς πράκτορες που έκαναν έρευνα δηλώνοντας ψευδείς ταυτότητες, γράφει το περιοδικό New Yorker.

Ο κινηματογραφικός παραγωγός ανέπτυξε αυτήν τη στρατιά κατασκόπων τουλάχιστον από το φθινόπωρο του 2016. Οι πράκτορες πλησίαζαν τις ηθοποιούς που είχαν καταγγείλει τη συμπεριφορά του Ουάινσταϊν ή πλησίαζαν και εκμαίευαν πληροφορίες από τους δημοσιογράφους που πραγματοποιούσαν έρευνα για το θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή