Σουλτς: «Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Μέρκελ θα παραλύσει την Ευρώπη»

Σουλτς: «Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Μέρκελ θα παραλύσει την Ευρώπη»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στην ευρωπαϊκή πολιτική των τριών κομμάτων  του ενδεχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού υπό την Μέρκελ, μαζί με τους Φιλελεύθερους κα τους Πράσινους, «θα ζημιώσουν σοβαρά την Ευρώπη», φοβάται ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς.

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, DPA, «Ο Σουλτς προειδοποιεί ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Μέρκελ θα παραλύσει την Ευρώπη.

«Υπάρχει κίνδυνος η ομοσπονδιακή δημοκρατία να μην μπορεί να παίξει κανένα ρόλο στην ΕΕ, διότι δεν θα διαθέτει διαπραγματευτική ικανότητα», δήλωσε ο Σουλτς. «Η αμοιβαία δυσπιστία θα συνδέει το συνασπισμό "Τζαμάικα". Ως αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κράτος-μέλος θα συμβάλλει στην "παράλυση της Ευρώπης"», επισήμανε.

Ο Σουλτς κατηγορεί τη Mέρκελ για τον τρόπο που χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις: «Είναι ως συνήθως η παγκόσμια πρωταθλήτρια της προσέγγισης και της σκηνοθεσίας. Αφήνει να γιγαντώνονται οι προσδοκίες, ώστε να μπορέσει να πουλήσει την παραμικρή νίκη σαν κατόρθωμα».

«Στο τέλος, όλοι θα πούνε ότι η κ. Mέρκελ έκανε θαυμάσια δουλειά. Μόνο που η χώρα δεν θα επωφεληθεί. Αυτός ο συνασπισμός είναι καταστροφικός, δεν είναι ένα ιστορικό εγχείρημα», υποστηρίζει ο Σουλτς.

Εάν αποτύχουν οι διερευνητικές συνομιλίες, θα πρέπει να επαναπροκηρυχθούν εκλογές- το SPD πάντως δεν είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει σε ένα μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή