ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Αστυνομικά πυρά κατά άνδρα που φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ»

Ισπανία: Αστυνομικά πυρά κατά άνδρα που φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ»

Η ισπανική αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον ενός Γάλλου, ο οποίος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» σε σταθμό διοδίων, κοντά στα γαλλικά σύνορα, τραυματίζοντάς τον στο ισχύο, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισπανικών δυνάμεων ασφαλείας. 

Ο μαροκινής καταγωγής άνδρας χειριζόταν «ένα αντικείμενο», το οποίο οι αστυνομικοί εξέλαβαν λανθασμένα ως όπλο, δήλωσε η καταλανική αστυνομία, η οποία διευκρίνισε πως έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε κάποιο τρομοκρατικό κίνητρο.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο άνδρας βρισκόταν σε ένα όχημα με γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας μαζί με μία γυναίκα στον σταθμό διοδίων της μεθοριακής πόλης Λα Χονγκέρα, όταν η «περίεργη» στάση του προκάλεσε συναγερμό σε περίπολο της Guardia Civil, η οποία ζήτησε ενισχύσεις από τους Mossos d'Esquadra, σύμφωνα με εκπρόσωπο της καταλανικής αστυνομίας.

«Φαινόταν να χειρίζεται ένα πράγμα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, η αστυνομία του ζήτησε να βγει, στο τέλος βγήκε, κρατώντας κάτι στα χέρια και κατευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς», εξήγησε, προσθέτοντας πως ο άνδρας, σύμφωνα με τους παρόντες αστυνομικούς, «φώναξε Άλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος).

«Οι αστυνομικοί του ζήτησαν πολλές φορές να σταματήσει, πυροβόλησαν στον αέρα για να τον εκφοβίσουν αλλά καθώς συνέχιζε να προχωρεί, τον πυροβόλησαν στο ισχύο», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Ο άνδρας «έβγαλε στη συνέχεια τα ρούχα του» και «έμοιαζε να έχει ψυχολογικά προβλήματα», δήλωσε ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια εισήχθη σε νοσοκομείο της Χιρόνα, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Σύμφωνα με την Guardia Civil, «δεν κινδυνεύει» η ζωή του. Η ισπανική αστυνομία περιορίστηκε να δηλώσει ότι «διεξάγεται έρευνα» προκειμένου να διασαφηνιστούν τα γεγονότα.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)