ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρ Σπέισι και Γουάινσταϊν τάσσεται ο Μόρισεϊ

Υπέρ Σπέισι και Γουάινσταϊν τάσσεται ο Μόρισεϊ

Ο Βρετανός τραγουδοποιός και πρώην ηγέτης του Βρετανικού συγκροτήματος της δεκαετίας του '80, The Smiths, Μόρισεϊ, διχάζει με την τοποθέτηση του αναφορικά με τις πολλαπλές καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος του Αμερικανού ηθοποιού Κέβιν Σπέισι. Όπως δηλώνει ο Βρετανός καλλιτέχνης, ο Σπέισι «έχει δεχθεί επίθεση χωρίς λόγο», προσθέτοντας ότι είναι «γελοίο» το γεγονός ότι τελικά δεν θα συμμετάσχει στην επόμενη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Γενικότερα, ο πρώην τραγουδιστής των Smiths σημείωσε ότι οι ορισμοί της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης έχουν αποκτήσει μεγάλο εύρος, με αποτέλεσμα «όποιος έχει πει απλώς ''μου αρέσεις'' σε κάποιον άλλο, να κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση». Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Der Spiegel», ο 58χρονος Βρετανός, τόνισε ωστόσο πρώτα απ' όλα, ότι «ο βιασμός είναι αηδιαστικός και κάθε πράξη σωματικής βίας απεχθής».

Αναφερόμενος στην περίπτωση του ηθοποιού Άντονι Ραπ, ο οποίος άνοιξε «τον ασκό του Αιόλου» για τον Σπέισι, καταγγέλλοντας τον ότι τον κακοποίησε όταν ήταν μόλις 14 ετών, ο Μόρισεϊ σημείωσε ότι «ισχυρισμός του δεν του φαίνεται τόσο αξιόπιστος».

«Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ δεν βρέθηκε ποτέ σε τέτοιες καταστάσεις όταν ήμουν νέος», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι είχε πάντα επίγνωση για το τι θα μπορούσε να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις. «Όταν βρίσκεσαι στην κρεβατοκάμαρα κάποιου, πρέπει πάντα να έχει επίγνωση που μπορεί να οδηγήσει αυτό», προσέθεσε.

Ο Μόρισεϊ δεν περιορίστηκε στην περίπτωση του Κέβιν Σπέισι, εκφράζοντας αμφιβολίες και για τις αμέτρητες καταγγελίες γυναικών κατά του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. «Ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει», ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα «καλέσματα» του παραγωγού σε νεαρές ηθοποιούς, υπογραμμίζοντας ότι «συμμετέχουν και εκείνες στο παιχνίδι». «Αμέσως μετά νιώθουν ντροπή ή απέχθεια και δηλώνουν ''δέχθηκα επίθεση, έμεινα έκπληκτη''», προσέθεσε, επισημαίνοντας ότι «αν όλα είχαν πάει καλά, και αυτή η συνάντηση τους έδινε μία σπουδαία καριέρα, δεν θα αναφέρονταν ποτέ σε αυτό».

Τα αμφιλεγόμενα σχόλια του Μόρισεϊ δεν σταμάτησαν εδώ, καθώς ο Βρετανός μουσικός προχώρησε ακόμη παραπέρα, λέγοντας ότι πολλοί διάσημοι μουσικοί έχουν «κοιμηθεί» με ανήλικους οπαδούς τους. «Αν κάποιος εισχωρήσει στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας, θα δει ότι σχεδόν όλοι είναι ένοχοι για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικα άτομα», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Γιατί να μην πάνε όλοι φυλακή αυτή τη στιγμή;», αναρωτήθηκε.