ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο τραγουδιστής και ηθοποιός Ντέιβιντ Κάσιντι

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο τραγουδιστής και ηθοποιός Ντέιβιντ Κάσιντι

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο τραγουδιστής και ηθοποιός Ντέιβιντ Κάσιντι. Ο Κάσιντι που είχε διαγνωστεί με άνοια εισήχθη σε νοσοκομείο της Φλόριντα το Σαββατοκύριακο και άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εξαιτίας πολυοργανικής ανεπάρκειας.

Οπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Κάσιντι «πέθανε έχοντας δίπλα του αγαπημένους ανθρώπους, χαρούμενος και απελευθερωμένος από τον πόνο που τον είχε καταβάλει για τόσο καιρό».

Ο Κάσιντι είχε γίνει γνωστός μέσω της τηλεοπτικής σειράς The Partridge Family, ενώ μεγάλη επιτυχία είχαν γνωρίσει τα τραγούδια του «Cherish», «I Think I love you» και «I'll Meet You Halfway».

Μάλιστα όταν επελέγη για να συμμετάσχει στην τηλεοπτική σειρά ήταν μάλλον λόγω της απήχησής του στο γυναικείο φύλο παρά λόγω της ερμηνείας του.

Το ποπ είδωλο της δεκαετίας του '70, είχε αποκαλύψει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι πάσχει από άνοια μόλις μία μέρα μετά τις παραστάσεις του στη νότια Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε ξεχάσει τα λόγια και φάνηκε να πέφτει από τη σκηνή.

Ο Κάσιντι είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη από γονείς που σχετίζονταν με τον χώρο του θεάματος. Ο πατέρας του ήταν ηθοποιός και τραγουδιστής και η μητέρα του ηθοποιός.

Στη διάρκεια της καριέρας του είχε προταθεί πολλές φορές για Γκράμι και είχε πουλήσει περισσότερους από 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Στο απώγειο της δόξας του τη δεκαετία του '70 το φαν κλαμπ του αριθμούσε περισσότερους θαυμαστές από αυτά των Beatles και του Ελβις Πρίσλεϊ.

Τα τελευταία χρόνια είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη που έδινε με το αλκοόλ ενώ μεταξύ του 2010 και του 2014 είχε συλληφθεί τρεις φορές καθώς οδηγούσε υπό την επήρρεια αλκοόλ και στο πλαίσιο της ποινής είχε αναγκαστεί να μπει σε κλινική αποτοξίνωσης.

Ο Κάσιντι ήταν τρεις φορές διαζευγμένος και είχε δύο παιδιά.