Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δεκαπέντε μαχητές του

Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δεκαπέντε μαχητές του

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν αποκεφάλισε σήμερα δεκαπέντε μαχητές του, εξαιτίας μιας εσωτερικής διαμάχης στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν ούτε και σχετική επιβεβαίωση από το ΙΚ, το τοπικό παρακλάδι του οποίου είναι γνωστό ως το Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν, μια παλιά ονομασία της περιοχής, στην οποία περιλαμβάνεται και το σύγχρονο Αφγανιστάν.

Ο Αταουλάχ Χογιάνι, εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη, δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές μαχητές εκτελέστηκαν έπειτα από μια εσωτερική διαμάχη στην οργάνωση, με τις εκτελέσεις να λαμβάνουν χώρα στη Σουρχ Αμπ Μπαζάρ της περιοχής Αχίν.

Σε ένα ξεχωριστό συμβάν σήμερα, μια βόμβα εξερράγη στην Τζαλαλαμπάντ, πρωτεύουσα της επαρχίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 8 άνθρωποι, ενώ προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποια οργάνωση ευθύνεται για την επίθεση.

Η επαρχία Νανγκαρχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν, όπου το ΙΚ πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 2015, αποτελεί προπύργιο των τζιχαντιστών και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων. Οι Ταλιμπάν και το ΙΚ συγκρούονται συχνά μεταξύ τους στην περιοχή, ενώ και οι δύο οργανώσεις αποτελούν στόχους αμερικανικών βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αφγανικής υπηρεσίας Πληροφοριών, μαχητές του ΙΚ είναι παρόντες σε εννέα επαρχίες από τη Νανγκαρχάρ και την Κουνάρ στα ανατολικά ως την Τζαουζτζάν, τη Φαριάμπ και Μπανταχσάν στα βόρεια και τη Γκορ στα δυτικά.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή