ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι δικηγόροι του Φλιν διέκοψαν κάθε επικοινωνία με την ομάδα του Τραμπ

ΗΠΑ: Οι δικηγόροι του Φλιν διέκοψαν κάθε επικοινωνία με την ομάδα του Τραμπ

Οι δικηγόροι του Μάικλ Φλιν, του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, είπαν στην ομάδα των νομικών συμβούλων του αμερικανού προέδρου ότι δεν είναι πλέον σε θέση να συζητούν μαζί της την έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, γεγονός το οποίο αφήνει να εννοηθεί πως πλέον ο Φλιν συνεργάζεται στην έρευνα, έγραψε την Πέμπτη η εφημερίδα New York Times.

Ο Φλιν βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για το εάν και κατά πόσον υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του Τραμπ με τη Ρωσία προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες του ρεπουμπλικάνου να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Washington Post, ο Τζέι Σέκουλοου, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τον Τραμπ, σημείωσε ότι η κίνηση αυτή «δεν ήταν εντελώς απροσδόκητη» αλλά έσπευσε να προσθέσει: «Κανένας δεν πρέπει να καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτό σημαίνει οτιδήποτε, ότι ο στρατηγός (σ.σ. εν αποστρατεία) Φλιν συνεργάζεται (στην έρευνα) εναντίον του προέδρου».

Η έρευνα αυτή ρίχνει μια βαριά σκιά στον Λευκό Οίκο από τον Ιανουάριο, όταν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν υποστηρίξει ότι η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές για να βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει τη δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, ενορχηστρώνοντας επιθέσεις χάκερ και τη δημοσιοποίηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που την έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και διασπείροντας προπαγάνδα μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης για να πλήξουν το κύρος της.

Η Ρωσία διαψεύδει ότι αναμίχθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε σύμπραξη της εκστρατείας του με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τάιμς, μέχρι τώρα οι δικηγόροι του Φλιν αντάλλασσαν πληροφορίες με την νομική ομάδα του Τραμπ για την έρευνα του Μάλερ. Επικαλούμενη τέσσερις πηγές που δεν κατονόμασε, η εφημερίδα έγραψε ότι αυτή η συνεργασία έχει πλέον τερματιστεί.

Η κίνηση των δικηγόρων του Φλιν αφήνει να εννοηθεί ότι το έκαναν για να αποφύγουν οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων διότι πλέον ο για μόλις 24 ημέρες σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας συνεργάζεται με τον Μάλερ, πάντως δεν το αποδεικνύει, σημείωσαν οι Τάιμς.

Η νομική ομάδα του Τραμπ πιστεύει ότι η εξέλιξη δείχνει ότι ο Φλιν συζητάει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί στην έρευνα του Μάλερ, συμπλήρωσε η εφημερίδα.

Ο Μάικλ Φλιν απομακρύνθηκε από τον Λευκό Οίκο όταν αποκαλύφθηκε πως είχε πει ψέματα στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις επαφές που είχε με Ρώσους.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS