Ανησυχία Μόσχας για την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ασία με τη βοήθεια της Ιαπωνίας

Ανησυχία Μόσχας για την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ασία με τη βοήθεια της Ιαπωνίας

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία ανησυχεί ότι η Ιαπωνία «χρησιμοποιείται» από τις ΗΠΑ ως βάση για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας τους στην Ασία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μετά από την συνάντηση που είχε με τον Ιάπωνα ομόλογό του Ταρο Κονο στην Μόσχα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παίρνουν μέτρα που έχουν στόχο να «ενοχλήσουν» την Πιονγιάνγκ πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός τονίζοντας μάλιστα ότι η Ουάσινγκτον δεν φαίνεται ευχαριστημένη από το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα δεν έχει προχωρήσει πρόσφατα σε πυραυλική εκτόξευση.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να αναπτύξουν στη Νότια Κορέα «αόρατα» για τα ραντάρ αεροσκάφη F-22 Raptor για να συμμετάσχουν σε κοινά γυμνάσια με τις νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις, προχωρώντας σε νέα επίδειξη δύναμης έναντι της Πιονγκγιάνγκ. 

Έξι τέτοια αεροσκάφη, η βάση των οποίων είναι η Οκινάουα, στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος, θα αναπτυχθούν στη Νότια Κορέα για μια πενθήμερη στρατιωτική άσκηση που βαπτίστηκε Vigilant Ace («Άγρυπνος Άσος») και θα αρχίσει την 4η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ΜΜΕ της Νότιας Κορέας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή