Γερμανία: Το βράδυ της Πέμπτης η κρίσιμη συνάντηση Σταϊνμάγερ με τους αρχηγούς των κομμάτων

Γερμανία: Το βράδυ της Πέμπτης η κρίσιμη συνάντηση Σταϊνμάγερ με τους αρχηγούς των κομμάτων

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Πέμπτη στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Γερμανού Ομοσπονδιακού Προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ με την Αγκελα Μέρκελ (CDU), τον Χορστ Ζεεχόφερ (CSU) και τον Μάρτιν Σουλτς (SPD), σε μια προσπάθεια να διερευνηθούν οι δυνατότητες διεξαγωγής διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης το συντομότερο δυνατόν εξέφρασε το Σάββατο η Μέρκελ, μετά την κατάρρευση την περασμένη Κυριακή των συνομιλιών για έναν τριμερή κυβερνητικό συνασπισμό.

«Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή Γερμανία, είναι επιθυμητό να έχουμε γρήγορα μια κυβέρνηση», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος σε κομματική συγκέντρωση, προσθέτοντας πάντως πως η υπηρεσιακή κυβέρνησή της είναι ικανή να φέρει σε πέρας τις καθημερινές δραστηριότητες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η Μέρκελ πρόσθεσε πως είναι έτοιμη να μιλήσει με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), αφού το κεντροαριστερό κόμμα ακύρωσε προηγούμενη απόφασή του και ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο να μιλήσει με τους συντηρητικούς.

Υπογράμμισε όμως ότι οποιεσδήποτε συνομιλίες πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή