ΚΟΣΜΟΣ

Εκκληση Πούτιν να καταστρέψουν όλες οι χώρες τα χημικά όπλα τους

Εκκληση Πούτιν να καταστρέψουν όλες οι χώρες τα χημικά όπλα τους

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε έκκληση σε όλες τις χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ρωσίας και να καταστρέψουν τα χημικά όπλα που διατηρούν στο οπλοστάσιο τους κατά τον χαιρετισμό που έστειλε στις αντιπροσωπείες των χωρών που συμμετέχουν στην 22η Σύνοδο της Διάσκεψης Κρατών που έχουν υπογράψει την Συνθήκη για την απαγόρευση των χημικών όπλων, οι εργασίες της οποίας άρχισαν σήμερα στην Χάγη και θα συνεχισθούν έως την 1 η Δεκεμβρίου.

«Απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα κράτη που διαθέτουν χημικά όπλα να ακολουθήσουν το δικό μας παράδειγμα και να καταβάλλουν όλες τις προσπάθειες ώστε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τα καταστρέψουν» αναφέρει ο Ρώσος πρόεδρος στην έκκληση του.

Τα τελευταία αποθέματα χημικών όπλων που διέθετε η Ρωσία καταστράφηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου του 2017, γεγονός το οποίο ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε ως «ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας σίγουρης και σταθερής ειρήνης».

«Είμαι σίγουρος ότι η υιοθέτηση μιας σταθερής πολιτικής (προς αυτή τη κατεύθυνση) θα επιτρέψει να επιτύχουμε τον κοινό στόχο της δημιουργίας ενός κόσμου απαλλαγμένου από χημικά όπλα», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.