Ινδία: Διευθυντής φυλακών συνέλαβε οκτώ…γαϊδάρους για καταστροφή «ακριβών» φυτών

Ινδία: Διευθυντής φυλακών συνέλαβε οκτώ…γαϊδάρους για καταστροφή «ακριβών» φυτών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία πρωτοφανή σύλληψη προχώρησαν οι αρχές του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας, φυλακίζοντας για τέσσερις ημέρες οκτώ γαϊδάρους. Το «αδίκημα» που διέπραξαν τα συμπαθή τετράποδα είναι ότι έφαγαν κάποια «ακριβά» φυτά, τα οποία  βρίσκονταν έξω από το βασικό συγκρότημα των φυλακών στην επαρχία Τζαλαούν, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της επαρχίας, Λακνάου.

«Στους χώρους της φυλακής είχαν φυτευτεί διάφορα είδη καλλωπιστικών φυτών, τα οποία καταστράφηκαν από τους γαϊδάρους και γι’ αυτό τους συνέλαβα», δήλωσε ο διευθυντής των φυλακών, Σίτα Ραμ Σάρμα, στα μέσα ενημέρωσης.

Η κράτηση των γαϊδουριών έλαβε τέλος μετά από παρέμβαση πολιτικού της περιοχής που ανήκει στο κυβερνών κόμμα του κρατιδίου, Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP), ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ιδιοκτήτη των ζώων που τα αναζητούσε επί δύο ημέρες. 

«Για δύο ημέρες, δεν μπορούσα να βρω τα άλογα και τα γαϊδούρια μου. Όταν έμαθα ότι βρίσκονται στη φυλακή, ζήτησα βοήθεια από τους τοπικούς επικεφαλής του BJP, για να εξασφαλίσω ότι θα αφεθούν ελεύθερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης των ζώων.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή