«Θα συνεχίσω να είμαι με το μέρος των προσφύγων»

«Θα συνεχίσω να είμαι με το μέρος των προσφύγων»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ο Χριστιανοδημοκράτης δήμαρχος της μικρής πόλης Αλτένα της Ρηνανίας δήλωσε χθες ότι θα συνεχίσει να προστατεύει τους αδυνάτους, παρά την επίθεση που δέχθηκε στον λαιμό με μαχαίρι. Ο δήμαρχος, Αντρέας Χόλσταϊν, τραυματίστηκε ελαφρά, καθώς ο 56χρονος που του επιτέθηκε, καθυβρίζοντάς τον για την απόφαση να υποδεχθεί πρόσφυγες, ήταν μεθυσμένος.

Το 2015, ο Χριστιανοδημοκράτης Χόλσταϊν καλωσόρισε 450 πρόσφυγες στην πόλη των 17.000 κατοίκων, ενώ το 2016 συνέγραψε μαζί με άλλους βιβλίο για τις άμυνες που πρέπει να αναπτύξει η κοινωνία ενάντια στην γερμανική ακροδεξιά. Χθες το πρωί, ο Χόλσταϊν βρισκόταν σε καντίνα στο κέντρο της πόλης του όταν ο 56χρονος του φώναξε «με αφήνεις να πεθαίνω από τη δίψα και φέρνεις 200 πρόσφυγες στην Αλτένα», προτού του προξενήσει τραύμα μήκους 15 εκατοστών στον λαιμό, με μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών. Ο γιος του δημάρχου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης παρενέβησαν άμεσα και ο δράστης συνελήφθη.

«Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τους πρόσφυγες και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας» είπε ο Χόλσταϊν εξερχόμενος από το νοσοκομείο. Το 2015, επίθεση με μαχαίρι από ακροδεξιό δέχθηκε και η υποψήφια δήμαρχος της Κολωνίας, Ενριέτε Ρέκερ. Η Ρέκερ τραυματίστηκε πολύ σοβαρά αλλά ανέρρωσε και κατέκτησε τη δημαρχία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή