ΚΟΣΜΟΣ

«Θα συνεχίσω να είμαι με το μέρος των προσφύγων»

«Θα συνεχίσω να είμαι με το μέρος των προσφύγων»

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ο Χριστιανοδημοκράτης δήμαρχος της μικρής πόλης Αλτένα της Ρηνανίας δήλωσε χθες ότι θα συνεχίσει να προστατεύει τους αδυνάτους, παρά την επίθεση που δέχθηκε στον λαιμό με μαχαίρι. Ο δήμαρχος, Αντρέας Χόλσταϊν, τραυματίστηκε ελαφρά, καθώς ο 56χρονος που του επιτέθηκε, καθυβρίζοντάς τον για την απόφαση να υποδεχθεί πρόσφυγες, ήταν μεθυσμένος.

Το 2015, ο Χριστιανοδημοκράτης Χόλσταϊν καλωσόρισε 450 πρόσφυγες στην πόλη των 17.000 κατοίκων, ενώ το 2016 συνέγραψε μαζί με άλλους βιβλίο για τις άμυνες που πρέπει να αναπτύξει η κοινωνία ενάντια στην γερμανική ακροδεξιά. Χθες το πρωί, ο Χόλσταϊν βρισκόταν σε καντίνα στο κέντρο της πόλης του όταν ο 56χρονος του φώναξε «με αφήνεις να πεθαίνω από τη δίψα και φέρνεις 200 πρόσφυγες στην Αλτένα», προτού του προξενήσει τραύμα μήκους 15 εκατοστών στον λαιμό, με μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών. Ο γιος του δημάρχου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης παρενέβησαν άμεσα και ο δράστης συνελήφθη.

«Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τους πρόσφυγες και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας» είπε ο Χόλσταϊν εξερχόμενος από το νοσοκομείο. Το 2015, επίθεση με μαχαίρι από ακροδεξιό δέχθηκε και η υποψήφια δήμαρχος της Κολωνίας, Ενριέτε Ρέκερ. Η Ρέκερ τραυματίστηκε πολύ σοβαρά αλλά ανέρρωσε και κατέκτησε τη δημαρχία.