Ξαναχτύπησαν οι ναζιστές του Κόμο

Ξαναχτύπησαν οι ναζιστές του Κόμο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Veneto Fronte Skinhead εισέβαλαν στα γραφεία του δικτύου κοινωνικού εθελοντισμού Como Senza Frontiere, στην πόλη Κόμο της βόρειας Ιταλίας, και διάβασαν -σε προκλητικούς τόνους- κείμενο κατά της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, η οποία υπογραμμίζει ότι «με τον τρόπο αυτό, επιστρέφει ο φασισμός». Τα μέλη της νεοφασιστικής οργάνωσης είχαν ξυρισμένο κεφάλι ή πολύ κοντά μαλλιά.

«Στηρίζετε μια λογική που θέλει σκλάβους και μαζί με τα αφεντικά σας, θέλετε έναν ανελέητο ανταγωνισμό», τόνισε, μεταξύ των άλλων, ένα από τα μέλη της οργάνωσης Veneto Fronte Skinhead, η οποία χαρακτηρίζεται από παραληρηματικές ρατσιστικές

και αντισημιτικές θέσεις.

Τα μέλη του δικτύου εθελοντισμού Como Senza Frontiere (Κόμο Χωρίς Σύνορα) αποφάσισαν να μην απαντήσουν στην πρόκληση. Στο τέλος της ανάγνωσης του κειμένου (σε τόνους που θύμιζαν στρατιωτικό διάταγμα), ζήτησαν από τους νεοφασίστες να αποχωρήσουν, λέγοντάς τους: «σας σεβαστήκαμε, τώρα περιμένουμε να κάνετε το ίδιο και εσείς». Κατά την αποχώρησή του, όμως, από το γραφείο, ένας από τους «Skinhead Veneto» απάντησε με προκλητικό τρόπο: «για σας δεν υπάρχει κανένας σεβασμός».

Πριν λίγες ημέρες, η ίδια ναζιστική οργάνωση είχε αφήσει ομοιώματα μεταναστών έξω από την έδρα της καθολικής εθελοντικής οργάνωσης Caritas, πάντα στην πόλη του Κόμο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή