Μέι: Λάθος η αναδημοσίευση των ρατσιστικών βίντεο από τον Τραμπ

Μέι: Λάθος η αναδημοσίευση των ρατσιστικών βίντεο από τον Τραμπ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ότι ήταν «λάθος» για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναδημοσιεύσει τρία βίντεο με ξεκάθαρα ρατσιστικό περιεχόμενο από τον λογαριασμό της αναπληρώτριας ηγέτιδας της ακροδεξιάς οργάνωσης «Πρώτα η Βρετανία» (Britain First), ανακοίνωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μέσω του εκπροσώπου της. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συγκεκριμένη οργάνωση επιδιώκει τον διχασμό των διαφόρων κοινοτήτων της Βρετανίας, τονίζοντας παράλληλα ότι η συντριπτική πλειονότητα των Βρετανών πολιτών απορρίπτουν την ακροδεξιά ιδεολογία που πρεσβεύει. 

«Η Britain First επιδιώκει να χωρίσει τις κοινότητες της χώρας μέσω αφηγήσεων που βρίθουν μίσους, οι οποίες προάγουν τα ψέματα και πυροδοτούν εντάσεις, προκαλώντας αγωνία στους νομοταγείς πολίτες», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

«Οι Βρετανοί πολίτες απορρίπτουν συντριπτικά τη φανατική ρητορική της άκρας δεξιάς, η οποία αντιτίθεται στις αξίες που εκπροσωπεί αυτή η χώρα: ευπρέπεια, ανοχή και σεβασμός», προσθέτει. 

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο σχεδιασμός της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στη Βρετανία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή