Καναδάς: Αμερικανός συνελήφθη για πρόστυχο «κοπλιμέντο» σε γυναίκα δημοσιογράφο

Καναδάς: Αμερικανός συνελήφθη για πρόστυχο «κοπλιμέντο» σε γυναίκα δημοσιογράφο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Αμερικανός πολίτης συνελήφθη από την καναδική αστυνομία, επειδή φώναξε μια σεξουαλικά χυδαία φράση σε γυναίκα δημοσιογράφο.

Ο 23χρονος Φαουάζ Αμπουντχαμάν κατηγορήθηκε για διατάραξη της δημόσιας τάξης στο Χάμιλτον του Οντάριο, επειδή καθώς οδηγούσε, φώναξε αυτό το πρόστυχο «κοπλιμέντο» στη δημοσιογράφο Μπριτ Ντίξον, η οποία έπαιρνε συνέντευξη από τους αστυνομικούς, έξω από τα τοπικά κεντρικά γραφεία τους την Παρασκευή.

Η δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί το έκανε, με εκείνον να απαντάει: «Επειδή όλοι στις Ηνωμένες Πολιτείες το κάνουν».

Σε ένα αντίστοιχο περιστατικό το 2015, ένας φίλαθλος φώναξε μία αντίστοιχη φράση σε μία αθλητική δημοσιογράφο, έξω από έναν αγώνα ποδοσφαίρου της ομάδας του Τορόντο, με την ακόλουθη θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να έχει ως αποτέλεσμα να χάσει η εργαζόμενη τη δουλειά της.

Η δημοσιογράφος, η οποία εργάζεται σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να απαγγείλει κατηγορίες. Ωστόσο, η αστυνομία το έκανε ήδη, καθώς το περιστατικό διαδραματίστηκε ενώπιον της. Ο άντρας αφέθηκε ελεύθερος και θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Ο άντρας φώναξε μια χυδαία φράση που αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο είδος συνουσίας, η οποία είναι αρκετά δημοφιλής στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια.

Η Ντίξον δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «Hamilton Spectator», ότι ήταν η τρίτη φορά που κάποιος της το λέει την τελευταία εβδομάδα. «Αναρωτιόμουν, τι; Πάλι; Μπροστά στον αστυνομικό;», είπε χαρακτηριστικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή