Ξένια Σομπτσάκ: Το μοντέλο του Playboy που «ταράζει» το Κρεμλίνο και διεκδικεί τη θέση του Πούτιν

Ξένια Σομπτσάκ: Το μοντέλο του Playboy που «ταράζει» το Κρεμλίνο και διεκδικεί τη θέση του Πούτιν

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή της Ρωσίας είναι η διάσημη πρώην τηλεπαρουσιάστρια της Ρωσίας, Ξένια Σομπτσάκ, η οποία όχι μόνο έχει βάλει «στόχο» τη θέση του Προέδρου της Ρωσίας, αλλά εξελίσσεται όπως φαίνεται σε ισχυρή αντίπαλος του νυν Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η «αντισυστημική» Σομπτσάκ έχει αρχίσει ήδη να κάνει καμπάνιες, ενώ την Τρίτη μίλησε σε μια μαθητική συγκέντρωση στην Αγία Πετρούπολη.

Για πολλά χρόνια τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονταν πάνω της λόγω της τηλεόρασης, καθώς υπήρξε μια λαμπερή, ιδιαίτερα κοινωνική, γυναίκα, μοντέλο του Playboy και σκανδαλώδης τηλεπαρουσιάστρια.

Πλέον διεκδικεί μια θέση στη πολιτική ζωή της Ρωσίας και μάλιστα ως δυνατή πολιτική αντίπαλος του Πούτιν. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψει ο Πούτιν σε κάποιον να πάρει τη θέση του», δηλώνει χαρακτηριστικά η Σομπτσάκ στο CBS News. «Ακόμη και αν όλοι οι άνθρωποι της Ρωσίας ψήφιζαν εμένα», υποστηρίζει, ενώ παραδέχεται ότι είναι υποψήφια «διαμαρτυρίας».

Η εν δυνάμει βάση της είναι, όπως λέει, ο λαός της Ρωσίας, που τελευταία φορά κινητοποιήθηκε μαζικά το 2011, κουράστηκε πια από τη λογοκρισία, τις στημένες εκλογές και τη διαφθορά. «Δεν θέλω ο κόσμος να ψηφίσει εμένα», είπε η Σομπτσάκ. «Θέλω να ψηφίσει κατά του συστήματος».

Αντιτίθεται στο επίσημο σύστημα των κρατικών μέσων ενημέρωσης και κάνει την καμπάνια της μέσω ίντερνετ, εμπνευσμένη από τους σύγχρονους Αμερικάνους πολιτικούς, όπως δηλώνει.

Ο βοηθός της στη στρατηγική που ακολουθεί είναι ο Βιτάλι Σκλιαρόβ, ο οποίος είχε δουλέψει πριν στην καμπάνια του Αμερικανού πολιτικού, Μπέρνι Σάντερς. «Αποκόμισα πολλά από αυτή την εμπειρία. Στην Αμερική μπορείς να έχεις ένα λογισμικό, μέσω του οποίου να διαχειρίζεσαι μια ολόκληρη καμπάνια», είπε ο Σκλιαρόβ και συπλήρωσε: «Μπορείς να χτίσεις το έργο σου και να το αναβαθμίσεις».

Στόχος της Σομπτσάκ είναι να κινητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους και ιδιαίτερα τη νεολαία, να ταρακουνήσει τους Ρώσους πολιτικούς και να αποδυναμώσει το Κρεμλίνο.

Ωστόσο, η πρόκληση είναι τεράστια. Πρώτα, θα πρέπει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι δεν είναι ένα κορίτσι που πάει στα πάρτι ή μια όμορφη μαριονέτα του Κρεμλίνου, που έχει στόχο να κάνει απλώς πιο «πικάντικο» τον πολιτικό αγώνα, επισημαίνει το CBS News.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι αν καταφέρει να καταρρίψει τις παραπάνω φήμες και αρχίσει να αποτελεί πραγματική πολιτική απειλή, τότε το Κρεμλίνο θα μπορεί απλά να μην την αφήσει να λάβει συμμετοχή στην πολιτική αναμέτρηση.

Πηγή: CBS News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή