Ινδοί χειρούργοι αφαίρεσαν 263 νομίσματα και 100 καρφιά από στομάχι ασθενούς

Ινδοί χειρούργοι αφαίρεσαν 263 νομίσματα και 100 καρφιά από στομάχι ασθενούς

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 19 Νοεμβρίου, ο Καν, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή Σάτνα της κεντρικής πολιτείας Μαντία Πραντές και εργάζεται ως οδηγός δίτροχης χειράμαξας, εισήχθη στο νοσοκομείο Sanjay Gandhi, παραπονούμενος για στομαχόπονο.

Αρχικώς, οι γιατροί πίστεψαν ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, ωστόσο οι εξετάσεις αποκάλυψαν το περιεχόμενο του στομαχιού του. «Παραπονιόταν για πόνους εδώ και ένα μήνα. Μετά τη γενική εξέταση, είδαμε πως είχε λοίμωξη στην κοιλιακή χώρα και χαμηλή αρτηριακή πίεση. Η κατάστασή του ήταν κρίσιμη», δήλωσε στο CNN ο δρ. Πρίγιανκ Σάρμα, επικεφαλής χειρούργος στο νοσοκομείο Sanjay Gandhi στο Νέο Δελχί.

Σύντομα, ανακάλυψαν πως η πηγή του πόνου ήταν πολύ πιο σοβαρή από μια απλή λοίμωξη. «Υποπτευόμασταν πως υπήρχε κάτι ακόμα. Έτσι, κάναμε μία ακτινογραφία και έναν υπέρηχο στην κοιλιακή του χώρα», σημείωσε ο δρ. Σάρμα. Οι εξετάσεις αποκάλυψαν την παρουσία πολλαπλών μεταλλικών αντικειμένων στο στομάχι του, από κέρματα, μέχρι και ξυραφάκια.

Ο Καν υποβλήθηκε σε χειρουργείο στις 24 Νοεμβρίου, με στόχο την αφαίρεση των αντικειμένων, και μάλιστα χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί ένα λαπαροσκόπιο για να γίνει εφικτή η εύρεση όλων των αντικειμένων. «Βρήκαμε στο στομάχι του παξιμάδια από βίδες, αλυσίδες, 263 νομίσματα και γύρω στα 100 καρφιά. Η επέμβαση διήρκεσε τρεις ώρες», ανέφερε στο CNN, ο Δρ Γκάχαργαλ, διευθυντής του τμήματος γενικής χειρουργικής.

Ο Σάρμα δήλωσε πως «ήταν σε κρίσιμη κατάσταση για τις επόμενες 24 ώρες μετά το χειρουργείο, ενώ χρειάστηκε αναπνευστική υποστήριξη. Τώρα έχει διαφύγει από τον κίνδυνο, αλλά το στομάχι του θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμα για να επανέλθει πλήρως. Υπάρχουν ακόμα δύο ή τρία νομίσματα στο ορθό του, που θα αποβληθούν με φυσικό τρόπο». Αφότου εξέτασαν τις μετεγχειρητικές ακτινογραφίες, οι γιατροί πιστεύουν πως δεν έχει μείνει τίποτα άλλο.

 

 

Θέμα Ψυχικής Υγείας

Αφότου μίλησαν στην οικογένεια τού Καν, οι γιατροί πιστεύουν πως η ασυνήθιστη συμπεριφορά του, μπορεί να οφείλεται σε κατάθλιψη. «Πρόκειται για ψυχική ασθένεια. Το τμήμα ψυχιατρικής μας πιστεύει πως ίσως πάσχει από κατάθλιψη», δήλωσε ο Σάρμα, προσθέτοντας πως ο ασθενής θα λάβει επιπλέον θεραπεία. Ο Καν, αναμένεται να αναρρώσει πλήρως, χωρίς να αποκομίσει κάποιο μακροχρόνιο πρόβλημα.

Το 2016, στη βόρεια πόλη του Αμριτσάρ της Ινδίας, ένας 42χρόνος άνδρας χειρουργήθηκε, καθώς επί δύο μήνες κατάπινε μαχαίρια. Οι γιατροί αφιέρωσαν δύο μέρες να διαγνώσουν το πρόβλημα και να προγραμματίσουν το χειρουργείο, ώστε τελικά να καταφέρουν να του αφαιρέσουν 40 μαχαίρια από το στομάχι του.

Ο άνδρας πιστεύεται πως έχει μια σπάνια ψυχική διαταραχή. Ο ασθενής είπε στους γιατρούς ότι δεν είχε ιδέα γιατί ξεκίνησε να καταπίνει μαχαίρια, αλλά «άρχισε να του αρέσει το μέταλλο και αγάπησε τη γεύση των λεπίδων».

Πηγή: Xinhua

Επιμέλεια: Χρήστος Κανελλόπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή