Προς απόλυτη αεροπορική απομόνωση οδεύει η Βενεζουέλα

Προς απόλυτη αεροπορική απομόνωση οδεύει η Βενεζουέλα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κομισιόν απαγόρευσε σήμερα στην βενεζουελάνικη αεροπορική εταιρία Avior Airlines να πραγματοποιεί πτήσεις εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρίνοντας ότι δεν πληροί πλέον τα διεθνή στάνταρντς ασφαλείας.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Avior Airlines προσετέθη στη λίστα εκείνη των διεθνών αεροπορικών εταιριών που δεν τους επιτρέπονται να πετούν εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς η Επιτροπή Αεροπορικής Ασφάλειας της Κοινότητας διέγνωσε «συνεχιζόμενες ελλείψεις σε ζητήματα ασφαλείας», χωρίς να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Η συγκεκριμένη εταιρία της Βενεζουέλας ήταν μία από τις λίγες της χώρας που εξακολουθούσαν να πραγματοποιούν διεθνείς πτήσεις.

Μεγάλοι μεταφορείς, όπως η United και η Delta έχουν σταματήσει να πετάνε στο χειμαζόμενο από την κρίση λατινοαμερικανικό κράτος, επικαλούμενοι κενά ασφαλείας και οικονομικής φύσης εκκρεμότητες.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, πτήση της Avior οδηγήθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στο Εκουαδόρ

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή