Πέθανε ένας από τους εμπνευστές του «Ice Bucket Challenge»

Πέθανε ένας από τους εμπνευστές του «Ice Bucket Challenge»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας από τους ανθρώπους που ενέπνευσαν το «Ice Bucket Challenge», πέθανε μετά από πολύχρονη μάχη με την ασθένεια  Λου Γκέρινγκ.

Ο Αντονι Σενέρκια, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 46 ετών και είχε διαγνωστεί με ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση) ή αλλιώς «νόσος του Λου Γκέρινγ», το 2003.

Η συγκεκριμένη ασθένεια έγινε ευρύτερα γνωστή το 2014 μέσω σειράς viral videos, διασήμων και μη, που καλούνταν να αδειάσουν στο κεφάλι τους έναν κουβά με παγωμένο νερό.

Η «πρόκληση – πρόκληση»  που έγινε δεκτή ακόμα και από πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια για την ALS Association.

Σε βίντεο που έδωσε η οργάνωση στη δημοσιότητα, η γυναίκα του Σενέρκια εξηγεί πως τον βοήθησε να ξεκινήσει αυτή την καμπάνια όταν η ίδια άδειασε ένα κουβά παγωμένο νερό πάνω της το 2014 και πόσταρε το βίντεο στο facebook.

Ο κουβάς που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Σενέρκια, μάλιστα, βρίσκεται ως έκθεμα  εδώ και ένα χρόνο στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας στην Ουάσιγκτον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή