Σουλτς: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Σουλτς: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον σχηματισμό κυβέρνησης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα «Bild» και ήθελε τους αρχηγούς των τριών κομμάτων του «μεγάλου» συνασπισμού να έχουν συμφωνήσει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, διέψευσε πριν από λίγο ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και επισημαίνοντας ότι όλες οι πιθανότητες θα εξεταστούν στα όργανα του κόμματος.

«Συζητήσαμε στην ηγεσία του SPD εντατικά την κατάσταση και μετά την χθεσινή συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο. Υπήρξε ευρεία στήριξη στο να μην αποκλειστεί καμία επιλογή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Έχουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, δεν έχουμε πίεση χρόνου», δήλωσε ο κ. Σουλτς και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει αυτοματισμός για τον σχηματισμό κυβέρνησης». Το προεδρείο του κόμματος θα συζητήσει την Δευτέρα, σχετικά με το ποια πρόταση θα υποβληθεί στο Συνέδριο του SPD, το οποίο ξεκινάει την Πέμπτη, συνέχισε, για να διαψεύσει κατηγορηματικά τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα: «Την είδηση "πράσινο φως για διαπραγματεύσεις μεγάλου συνασπισμού" την διαψεύδω ξεκάθαρα, είναι απλούστατα λάθος. Επειδή φαίνεται να προέρχονται από κύκλους της Χριστιανικής Ένωσης, μόλις μίλησα τηλεφωνικώς και με την κυρία Μέρκελ για αυτό και της είπα ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο. Ένα είναι σαφές: όποιος κυκλοφορεί λανθασμένες ειδήσεις καταστρέφει την εμπιστοσύνη».

Έχουμε πολλές επιλογές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, θα μιλήσουμε για κάθε πιθανή επιλογή, επισήμανε ο αρχηγός του SPD. «Αυτό ακριβώς θα προτείνω στο προεδρείο του SPD την Δευτέρα. Ένα είναι σαφές, όλα τα βήματα θα τα αποφασίσουμε σε στενό συντονισμό μεταξύ ηγεσίας του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τις επόμενες ημέρες», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή