ΗΠΑ: Πιθανή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τον Τραμπ

ΗΠΑ: Πιθανή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τον Τραμπ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, είναι πιθανόν να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, σε μια ομιλία που θα εκφωνήσει την επόμενη Τετάρτη, ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Μία τέτοια αναγνώριση θα ανατρέψει την πολιτική δεκαετίων που ακολουθούν οι ΗΠΑ στο Παλαιστινιακό, πυροδοτώντας νέες εντάσεις στη μαστιζόμενη από πολλαπλές κρίσεις και συγκρούσεις Μέση Ανατολή.

Εντούτοις, δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι μολονότι ο πρόεδρος σκέφτεται σοβαρά να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, αναμένεται ότι και πάλι θα αναβάλει την υλοποίηση της προεκλογικής υπόσχεσής του να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία του Ισράηλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. 

Οι Παλαιστίνιοι θέλουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του μελλοντικού κράτους τους, ενώ η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει τις αξιώσεις του ισραηλινού κράτους σε ολόκληρη την πόλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή