Παραιτείται ο Γκρουέφκσι από την ηγεσία του VMRO-DPMNΕ

Παραιτείται ο Γκρουέφκσι από την ηγεσία του VMRO-DPMNΕ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αρχηγός τoυ κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, και πρώην πρωθυπουργός της Π.Γ.Δ.Μ., Νίκολα Γκρούεφσκι, γνωστοποίησε, σήμερα, την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, μετά την καταστροφική ήττα στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. 

«Αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών είπα ότι ο ηγέτης του κόμματος είναι αυτός που φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα», ανέφερε ο Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του προς τη φίλα προσκείμενη στο VMRO-DPMNE ιστοσελίδα «Kurir», κάνοντας γνωστή την απόφασή του να παραιτηθεί. Επίσης, πρόσθεσε ότι θα υποβάλει την παραίτησή του στα αρμόδια όργανα του κόμματος και θα ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος.

Ο Γκρούεφσκι βρίσκεται στην ηγεσία του VMRO-DPMNE από το 2003, ενώ το διάστημα 2006-2016 είχε διατελέσει πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Μετά την απώλεια της εξουσίας και την βαριά ήττα του VMRO-DPMNE στις δημοτικές εκλογές, ο Γκρούεφσκι αμφισβητήθηκε έντονα στο εσωτερικό του κόμματός, με αποτέλεσμα η εσωκομματική «αντιπολίτευση» να ζητά έντονα την παραίτησή του.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή