Αίγυπτος: Ηλεκτρονικά η έκδοση τουριστικής βίζας και για τους Ελληνες

Αίγυπτος: Ηλεκτρονικά η έκδοση τουριστικής βίζας και για τους Ελληνες

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα και η Κύπρος συμπεριλαμβάνονται στις πρώτες 41 χώρες όπου η Αίγυπτος θα εφαρμόζει πλέον και ηλεκτρονικό σύστημα για την εξασφάλιση τουριστικής βίζας (της «Egypt e-visa»), χωρίς να χρειάζεται οι ενδιαφερόμενοι να πηγαίνουν στις κατά τόπους πρεσβείες.

Έτσι, οι τουρίστες της Χώρας του Νείλου από τις χώρες αυτές (μεταξύ των οποίων, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία) θα μπορούν να εκδίδουν τη βίζα ηλεκτρονικά, εξοικονομώντας χρόνο και αποφεύγοντας την όποια κούραση.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε από τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές στην 21η Διεθνή Έκθεση Τηλεπικοινωνιών, που άνοιξε τις πύλες της χθες στο Κάιρο και εγκαινιάστηκε από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, παρουσία μάλιστα του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας Γιώργου Φλωρεντή, που εκπροσώπησε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

Με το νέο αυτό σύστημα, οι τουρίστες από 41 χώρες θα λαμβάνουν την τουριστική τους βίζα ηλεκτρονικά, φτάνει μόνο ο αιτών να διαθέτει την υπηκοότητα της εν λόγω χώρας και το διαβατήριό του να έχει ισχύ τουλάχιστον έξι (6) μηνών. Θα αφορά μία είσοδο στη χώρα και θα έχει το πολύ διάρκεια ενός μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή