Aνεξέλεγκτη η πυρκαγιά «Τόμας» στην Καλιφόρνια

Aνεξέλεγκτη η πυρκαγιά «Τόμας» στην Καλιφόρνια

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mία μεγάλη πυρκαγιά που κινείται με ταχύτατους ρυθμούς λόγω των ισχυρών ανέμων στους βόρειους πρόποδες του Λος Άντζελες, προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου, κατέστρεψε σπίτια στην πόλη της Βεντούρα και ανάγκασε τουλάχιστον 27.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Aνεξέλεγκτη η πυρκαγιά «Τόμας» στην Καλιφόρνια-1

Συγκεκριμένα, διατάχθηκε η εκκένωση περίπου 7.700 νοικοκυριών στην ευρύτερη περιοχή της κομητείας της Βεντούρα, στην Καλιφόρνια, μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς σε ξερούς θάμνους, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της κομητείας.

Aνεξέλεγκτη η πυρκαγιά «Τόμας» στην Καλιφόρνια-2

Η μεγάλη φωτιά, η οποία έχει λάβει την ονομασία Πυρκαγιά Τόμας, έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε έναν άνδρα που προσπαθούσε να ξεφύγει με τη μοτοσυκλέτα του από τις φλόγες, σύμφωνα με το τοπικό παράρτημα του τηλεοπτικού δίκτυου ABC. Επιπλέον, ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί. 

Aνεξέλεγκτη η πυρκαγιά «Τόμας» στην Καλιφόρνια-3

Επιπλέον, περισσότερα από 250.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ τουλάχιστον δύο κτίρια έχουν ήδη καταστραφεί ολοσχερώς, σύμφωνα με μία τοπική εταιρεία ρεύματος.

Στην κατάσβεση του πυρός συμμετέχουν περίπου 500 πυροσβεστικά αεροπλάνα, αναφέρει η επίση ιστοσελίδα της κομητείας, το έργο των οποίων είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω της ταχύτητας του «Τόμας». Μάλιστα, οι επικεφάλης των πυροσβεστικών δυνάμεων έκαναν λόγο για «χαμένη μάχη», τονίζοντας ότι η «Μητέρα Φύση» θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της άνισης αναμέτρησης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή