Ο Στιβ Μπάνον προωθεί την εκλογή του Μουρ

Ο Στιβ Μπάνον προωθεί την εκλογή του Μουρ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΛΑΜΠΑΜΑ. Σφοδρή επίθεση στο ρεπουμπλικανικό κατεστημένο εξαπέλυσε χθες ο έκπτωτος επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον. Ο Μπάνον έχει ρίξει όλο του το βάρος στην επανεκλογή του κατηγορούμενου για σεξουαλικές επιθέσεις γερουσιαστή Ρόι Μουρ, στις συμπληρωματικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου. Ο Μουρ επιδιώκει να κατακτήσει την έδρα του νυν υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.

«Οι ημέρες της σιωπής τελείωσαν», είπε ο Μπάνον ενώπιον συγκεντρωμένων σε φάρμα στην αγροτική καρδιά της πολιτείας. «Θέλουν να καταστρέψουν τον δικαστή Ρόι Μουρ για να σας κλέψουν τη φωνή. Αν μπορούν να καταστρέψουν τον Ρόι Μουρ, μπορούν να καταστρέψουν κι εσάς». Εξω από την εκδήλωση, διαδηλωτές κρατούσαν πινακίδες με σλόγκαν «θέλουμε γερουσιαστή (senator) όχι αρπακτικό (predator)».

Στην πραγματικότητα, το ρεπουμπλικανικό κατεστημένο έχει «καταπιεί» τις κατηγορίες εις βάρος του Μουρ, με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να μεταβιβάζει πρόσφατα 175.000 δολάρια στο παράρτημα της Αλαμάμπα, ώστε να βοηθήσει την εκστρατεία του. Η Αλαμπάμα είναι σταθερά ρεπουμπλικανική πολιτεία και οι κατηγορίες δεν αναμένεται να εμποδίσουν την εκλογή του.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ έχει ανακοινώσει ότι αμέσως μόλις φθάσει ο Μουρ στη Γερουσία, θα ασχοληθεί μαζί του η επιτροπή δεοντολογίας. Ο πρώην υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ έχει χαρακτηρίσει «κηλίδα για το κόμμα και το έθνος» το ενδεχόμενο εκλογής του Μουρ, με αποτέλεσμα να δεχθεί δριμεία επίθεση από τον Μπάνον.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή