Επίθεση στον Ντάστιν Χόφμαν για την παρενόχληση

Επίθεση στον Ντάστιν Χόφμαν για την παρενόχληση

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διάσημος ηθοποιός Ντάστιν Χόφμαν είχε μια πολύ έντονη συζήτηση τη Δευτέρα το βράδυ με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση με τον γνωστό παρουσιαστή της αμερικανικής τηλεόρασης Τζον Ολιβερ, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι δεν έδωσε επαρκείς απαντήσεις στις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εις βάρος του.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διήρκεσε μία ώρα και διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, με αφορμή την 20ή επέτειο από την ταινία «Ο πρόεδρος, ένα ροζ σκάνδαλο κι ένας πόλεμος», μέρος της οποίας μαγνητοσκοπήθηκε και μεταφορτώθηκε σήμερα στο Διαδίκτυο, ο 80χρονος ηθοποιός βρέθηκε στο στόχαστρο του Ολιβερ, παρουσιαστή του δικτύου HBO, γνωστού για τα καυστικά του σχόλια.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η συγγραφέας Αννα Γκράχαμ Χάντερ είχε κατηγορήσει τον Χόφμαν ότι την είχε αγγίξει με προσβλητικό τρόπο το 1985 και της είχε μιλήσει με σεξουαλικά υπονοούμενα όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, στην οποία συμμετείχε επίσης ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο Ολιβερ υπενθύμισε τις κατηγορίες και καταφέρθηκε κατά του Χόφμαν, υποστηρίζοντας ότι η αντίδρασή του, η συγγνώμη που ζήτησε κατόπιν, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον υποθετικό λόγο, ήταν ανεπαρκής. Ο Χόφμαν επιχείρησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του υπογραμμίζοντας ότι δεν θυμάται τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν πριν από δεκαετίες, γεγονός που δικαιολογούσε τον υποθετικό λόγο που χρησιμοποίησε. Συμπλήρωσε ότι δεν πίστευε ότι έκανε κάτι κακό και ότι τα σχόλιά του στο πλατό τότε ήταν ενδεικτικά των συνομιλιών μεταξύ των μελών της ίδιας «οικογένειας».

Ωστόσο, ο Ολιβερ έσπευσε να τονίσει ότι «ακριβώς αυτού του είδους οι αντιδράσεις με εκνευρίζουν», σημειώνοντας ότι η Χάντερ «δεν είχε κανένα συμφέρον να πει ψέματα». Η συζήτηση συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους και η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην εκδήλωση.

Κάποια στιγμή, ο Ντάστιν Χόφμαν ανέφερε τον ρόλο του στην ταινία «Τούτσι» (1982), όπου υποδυόταν μια γυναίκα, προκειμένου να εξηγήσει ότι τότε «συνειδητοποίησε ότι οι άνδρες συμπεριφέρονταν βίαια» στις γυναίκες.

Η όλη συζήτηση αποτύπωσε το κλίμα που επικρατεί στις ΗΠΑ, όπου, μετά τις αποκαλύψεις της υπόθεσης Ουάινσταϊν στις αρχές Οκτωβρίου, σε καθημερινή βάση καταγράφονται καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης ή σεξουαλικής κακοποίησης σε όλους τους τομείς, από την πολιτική μέχρι τον κινηματογράφο. Δεκάδες άνδρες έχουν αναγκαστεί σε παραιτήσεις ή έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους εξαιτίας τέτοιων ισχυρισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή