«Νικήτρια» η Lego σε διαμάχη με Κινέζους για απομιμήσεις προϊόντων της

«Νικήτρια» η Lego σε διαμάχη με Κινέζους για απομιμήσεις προϊόντων της

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νικήτρια βγήκε η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Lego από τη δικαστική διαμάχη με κινεζικές εταιρείες τις οποίες κατηγορούσε για απομιμήσεις προϊόντων της. 

Η Lego αναφέρει ότι κέρδισε για πρώτη φορά την υπόθεση για τα πνευματικά δικαιώματα του ορόσημού της στην Κίνα έναντι ανταγωνιστικών προϊόντων, σχεδόν πανομοιότυπων με τα διάσημα χρωματιστά τουβλάκια της. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC,τα προϊόντα απομίμησης κατασκευάστηκαν φέροντας το όνομα Bela και πωλήθηκαν από δύο κινεζικές εταιρίες.

Η απόφαση που δικαιώνει την εταιρεία παιχνιδιών από τη Δανία πάρθηκε αφότου υπήρξε ετυμηγορία πως τόσο το όνομα όσο και το λογότυπο της Lego είναι πασίγνωστα εμπορικά σήματα στην Κίνα.

Ο Peter Thorslund Kjær, αντιπρόεδρος των νομικών υποθέσεων του Ομίλου της Lego, ανέφερε ότι η εν λόγω απόφαση αποτελεί «ηχηρή ένδειξη ότι τα κινεζικά δικαστήρια εστιάζουν στην ορθή προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας». «Πιστεύουμε πως αυτό είναι πολύ σημαντικό για την συνεχή ανάπτυξη ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για όλες τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην κινεζική αγορά», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος. 

Αν και η δικαστική απόφαση εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο, δεν τέθηκε σε ισχύ μέχρι τον Νοέμβριο, οπότε και έλαβε τέλος το θέμα της έφεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προϊόντα απομίμησης είναι πιστές απομιμήσεις τόσο πειστικές που ακόμα και ο προϊστάμενος της Lego στην Κίνα δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει το αυθεντικό προϊόν από την απομίμηση. 

Τέλος, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, οι πωλήσεις της πασίγνωστης εταιρείας «πέφτουν» σε ΗΠΑ και Ευρώπη με αποτέλεσμα η εταιρεία να προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδά της με νέα καταστήματα, κυρίως στην Ασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή