ΚΟΣΜΟΣ

Την εφαρμογή Shazam εξαγόρασε η Apple

tin-efarmogi-shazam-exagorase-i-apple-2222648

Η Αpple επιβεβαίωσε την εξαγορά της εξαιρετικά δημοφιλούς εφαρμογής αναγνώρισης μουσικής Shazam, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά του αμερικανικού κολοσσού μετά από αυτή της Beats Electronics με τρία δισ. δολάρια, πριν από τρία χρόνια.

Παρότι δεν ανακοινώθηκε το τελικό ποσό της εξαγοράς, σύμφωνα με τρεις πηγές που σχετίζονται με τη συναλλαγή, η Apple κατέβαλε το εντυπωσιακό ποσό των 400 εκατομμυρίων για την απόκτηση της εφαρμογής.

«Έχουμε συναρπαστικά πλάνα ''στα σκαριά'', και ανυπομονούμε να εντάξουμε σε αυτά και τη Shazam», αναφέρει σε ανακοίνωση της η αμερικανική εταιρεία.

Το Shazam είναι από μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του App Store και του Play Store της Google, την οποία χρησιμοποιούν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, καθώς επιτρέπει στον χρήστη της την αναγνώριση οποιουδήποτε μουσικού κομματιού ακούγεται γύρω του. Η σχέση του με την Apple δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς η εφαρμογή είναι ήδη συνδεδεμένη με την Apple Music και τον εικονικό βοηθό Siri, καθώς επίσης και με το Snapchat και το Spotify.