ΚΟΣΜΟΣ

Μπαρνιέ: Καμία εμπορική συμφωνία με το Λονδίνο πριν από το Brexit

mparnie-kamia-emporiki-symfonia-me-to-londino-prin-apo-to-brexit-2222841

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία μεταξύ τους πριν από την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Μάρτιο του 2019, διεμήνυσε σήμερα ο Ευρωπαίος επικεφαλής των διαπραγματευτών του Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

 Όταν ρωτήθηκε για τις φήμες που κυκλοφορούν στο Λονδίνο ότι μια εμπορική συμφωνία θα μπορούσε να είναι έτοιμη προς υπογραφή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά το «διαζύγιο», ο Μπαρνιέ επανέλαβε ότι η επίσημη γραμμή της ΕΕ είναι πως μόνο μια «πολιτική διακήρυξη» που θα περιγράφει τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις θα είναι έτοιμη την περίοδο που θα αποχωρεί η Βρετανία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφού ενημέρωσε τους Ευρωπαίους υπουργούς ενόψει της συνόδου κορυφής που θα διεξαχθεί στο τέλος της εβδομάδας, ο Μπαρνιέ τόνισε ότι για τη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Επέμεινε επίσης ότι δεν πρέπει να η Βρετανία να «υπαναχωρήσει» από τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας, εάν θέλει να διαπραγματευτεί τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ