Ελβετία: Κλειστή η σήραγγα Γκοτάρ μετά τη θανατηφόρα σύγκρουση αυτοκινήτου με φορτηγό

Ελβετία: Κλειστή η σήραγγα Γκοτάρ μετά τη θανατηφόρα σύγκρουση αυτοκινήτου με φορτηγό

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οδική σήραγγα Γκοτάρ κάτω από τις Άλπεις στην Ελβετία έκλεισε μετά τη σύγκρουση ενός φορτηγού με επιβατικό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε έναν πολύ σημαντικό οδικό άξονα ανέφερε σήμερα η αστυνομία.

Η αστυνομία στο καντόνι Ούρι ανακοίνωσε πως τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη μετωπική σύγκρουση που σημειώθηκε στη σήραγγα, μήκους 16,9 χιλιομέτρων, που αποτελεί τον κύριο άξονα από τον βορρά προς τον νότο της Ευρώπης και αντιστρόφως.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας πέρασε για άγνωστους λόγους στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το φορτηγό γύρω στις 09:15 τοπική ώρα (10:15 ώρα Ελλάδας).

Η σήραγγα θα παραμείνει κλειστή ενόσω τα συνεργεία θα επισκευάζουν τις ζημιές.

Τον Οκτώβριο του 2001, μετωπική σύγκρουση δύο φορτηγών στη σήραγγα προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έντεκα άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή