Αποκαλύψεις από Σάλμα Χάγιεκ για τις απειλές του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Αποκαλύψεις από Σάλμα Χάγιεκ για τις απειλές του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ένα οργισμένο «τέρας» χαρακτήρισε τον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, η Μεξικανή ηθοποιός Σάλμα Χάγιεκ, καταγγέλλοντας τον για σεξουαλική παρενόχληση και απειλές εις βάρος της, μέσα από άρθρο της στους Νew York Times.

Μετά από δεκάδες άλλες ηθοποιούς, όπως η Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου, η 51χρονη ηθοποιός ξετύλιξε το κουβάρι των δικών της δυσάρεστων ιστοριών με τον Αμερικανό παραγώγο, τονίζοντας ότι δέχθηκε απειλές ακόμη και για την ίδια της τη ζωή, στο πλαίσιο της σεξουλικά «επιθετικής» συμπεριφοράς του Γουάινσταϊν. 

Οι καταγγελίες της Χάγιεκ αφορούν την παραγωγή της ταινίας «Φρίντα», στην οποία η ηθοποιός υποδύεται τη Μεξικανή καλλιτέχνη Φρίντα Κάλο, και της οποίας παραγωγός υπήρξε ο 65χρονος Αμερικανός. Σύμφωνα με αυτά που καταγγέλλει η ηθοποιός, μετά τη συμφωνία με τον παραγωγό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία, αναγκάστηκε να αρνηθεί επανειλημμένα τις ποικίλες σεξουαλικές του «προτάσεις». 

«Αρνήθηκα να κάνω ντους μαζί του, αρνήθηκα να μου κάνει μασάζ, αρνήθηκα να γδυθώ με κάποια άλλη γυναίκα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Μεξικανή ηθοποιός, τονίζοντας ότι ο παραγωγός απείλησε ακόμη και να δώσει τέλος στην παραγωγή της ταινίας, εφόσον δεν συμμετείχε σε κάποια γυμνή ερωτική σκηνή με κάποια άλλη γυναίκα. 

Αναφερόμενη στη συγκεκριμένη σκηνή, στην οποία η Φρίντα έχει σεξουαλική επαφή με μία μαύρη γυναίκα, η ηθοποιός σημειώνει ότι εξαναγκάστηκε να τη γυρίσει, υπογραμμίζοντας ότι έκανε χρήση ηρεμιστικών, για να την ολοκληρώσει με επιτυχία. 

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη καταγγελία, η εκπρόσωπος του μεγαλοπαραγωγού εξέδωσε απάντηση, σημειώνοντας ότι «ο κ. Γουάινσταϊν δεν θυμάται να πίεσε τη Σάλμα να γυρίσει μία αδικαιολόγητη σκηνή σεξ με μία συνάδελφο της, ενώ δεν ήταν εκεί στο γύρισμα της». Επιπλέον, η ανακοίνωση χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς της ηθοποιού ανακριβείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή