Γερμανία: Σύστημα αναγνώρισης προσώπων σε σταθμούς

Γερμανία: Σύστημα αναγνώρισης προσώπων σε σταθμούς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Τις δοκιμές του συστήματος αναγνώρισης προσώπων στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σουντκρόιτς του Βερολίνου αποφάσισαν να επεκτείνουν οι γερμανικές αρχές, ύστερα από δοκιμαστική περίοδο έξι μηνών.

Οι δοκιμές αξιοποίησαν εικόνες υψηλής ευκρίνειας περισσότερων από 200 εθελοντών, τους οποίους το αυτόματο σύστημα έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει, καθώς εισέρχονται ή κινούνται στο εσωτερικό του σταθμού. Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, ανέφερε ότι οι κάμερες του αυτόματου συστήματος ασφαλείας αναγνώρισαν τους εθελοντές σε ποσοστό 70%, με μόλις 1% να αναγνωρίζονται εσφαλμένα. Ο κ. Ντε Μεζιέρ υπογράμμισε ότι η δεύτερη δοκιμαστική περίοδος έξι μηνών θα εστιάσει στην ικανότητα του συστήματος να αναγνωρίζει πρόσωπα, βασισμένο σε εικόνες μικρότερης ευκρίνειας, όπως από φωτογραφίες καμερών παρακολούθησης, όταν η αστυνομία δεν διαθέτει καλής ποιότητας φωτογραφία κάποιου υπόπτου. Αν η δεύτερη δοκιμή αποδειχθεί επιτυχημένη, ο κ. Ντε Μεζιέρ σχεδιάζει να επεκτείνει τη χρήση του συστήματος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια σε όλη τη χώρα.

Αγορά ελικοπτέρων

Στο μεταξύ, τα σχέδια αγοράς 45 έως 60 μεταγωγικών ελικοπτέρων, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, με τίμημα περίπου 4 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξοπλισμών της Γερμανίας, στρατηγός Φόλκερ Βίκερ. Δύο αμερικανικές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον εξοπλισμό του γερμανικού στρατού με τέτοια ελικόπτερα, η Lockheed Martin με το βαρύ CH-53K «Σικόρσκι» και η Boeing με το μικρότερο CH-47 «Σινούκ». Παρότι το γερμανικό υπουργείο Αμυνας δεν έχει προβεί ακόμη στην επιλογή του νέου μεταγωγικού ελικοπτέρου, τα πρώτα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν το 2023.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή