Αφγανιστάν: Νεκροί οι δράστες της επίθεσης στο κέντρο εκπαίδευσης

Αφγανιστάν: Νεκροί οι δράστες της επίθεσης στο κέντρο εκπαίδευσης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τερματίστηκε η επίθεση του ISIS εναντίον ενός κέντρου εκπαίδευσης των υπηρεσιών Πληροφοριών του Αφγανιστάν (NDS) στη δυτική Καμπούλ και οι δύο δράστες σκοτώθηκαν, δήλωσε ο Μπάσιρ Μουτζαχίντ εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Μόνο δύο μέλη της αστυνομίας τραυματίστηκαν», διευκρίνισε ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι η επίθεση διήρκησε 4,5 ώρες.

Λίγο νωρίτερα το ISIS είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, σύμφωνα με το πρακτορείο του Amaq. «Δύο βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν εναντίον του κέντρου Πληροφοριών του Αφγανιστάν στην Καμπούλ», είχε μεταδώσει.

Η επίθεση ξεκίνησε «περίπου στις 10:00 (τοπική ώρα, 07:45 ώρα Ελλάδας) σήμερα το πρωί: μια ομάδα δραστών επιτέθηκε σε ένα κτίριο του κέντρου εκπαίδευσης των NDS στην Καμπούλ», είχε ανακοινώσει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντάνις, διευκρινίζοντας ότι έχουν σταλεί ενισχύσεις στο σημείο.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Αφγανιστάν επεσήμανε ότι το κέντρο εκπαίδευσης «80» είναι το μεγαλύτερο που χρησιμοποιούν οι NDS και είναι εκεί που εκπαιδεύονται οι πράκτορες των υπηρεσιών Πληροφοριών.

Τον Σεπτέμβριο το κέντρο εκπαίδευσης αυτό έγινε στόχος μιας επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο από την οποία είχαν τραυματιστεί τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή