Ουάσιγκτον: Με υπερδιπλάσια ταχύτητα από το όριο ταξίδευε η αμαξοστοιχία που εκτροχιάστηκε

Ουάσιγκτον: Με υπερδιπλάσια ταχύτητα από το όριο ταξίδευε η αμαξοστοιχία που εκτροχιάστηκε

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας είναι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η αιτία του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας στις ΗΠΑ. Οπως ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών το τρένο κινούνταν με ταχύτητα 128 χλμ την ώρα ενώ το όριο ήταν 48 χλμ.

Σημειώνεται ότι από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι καθώς σχεδόν όλα τα βαγόνια του επιβατικού συρμού με 77 επιβάτες εκτροχιάστηκαν όταν περνούσε μια ανισόπεδη διάβαση και πολλά κατέληξαν στον αυτοκινητόδρομο από κάτω στο βορειοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ.

«Μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν τρία θύματα σε αυτό το στάδιο», μετά τον εκτροχιασμό του συρμού που εκτελούσε το δρομολόγιο 501 από το Σιάτλ στο Πόρτλαντ, χρησιμοποιώντας νέες σιδηροτροχιές για πρώτη φορά, ανέφερε η Μπρουκ Μπόβα, εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας της Ουάσινκτον, διευκρινίζοντας ότι «περίπου 100» άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα, αμερικανικά ΜΜΕ είχαν κάνει λόγο για έξι νεκρούς, έναν αριθμό που οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή