Ο Μπερλουσκόνι επανέρχεται πλουσιότερος

Ο Μπερλουσκόνι επανέρχεται πλουσιότερος

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Το εχθρικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην Ιταλία εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι φαίνεται πως αλλάζει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο τονίζει πως ο Μπερλουσκόνι είναι έτοιμος να επανέλθει δριμύτερος στην ιταλική πολιτική σκηνή.

Μέχρι πριν από ένα χρόνο, ο εκτός εξουσίας 81χρονος δισεκατομμυριούχος είχε να αντιμετωπίσει πολλαπλά ανοικτά μέτωπα. Κομβικό συμβάν αποτέλεσε η απαγόρευση να κατέχει δημόσιο αξίωμα, μετά την καταδίκη του 2013 για φορολογική απάτη. Την ίδια στιγμή, εκφραζόταν ανοικτά κατά των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων του Ματέο Ρέντσι, ενώ λίγο αργότερα ξέσπασε σφοδρή διαμάχη ως προς τον έλεγχο της ραδιοτηλεοπτικής εταιρείας Mediaset SpA με τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Β. Μπολόρ. Ομως, η σύγκρουση τελικά ωφέλησε τον Μπερλουσκόνι, καθώς το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον οδήγησε στην άνοδο της μετοχής της Mediaset. Σε πολιτικό επίπεδο, ο Μπερλουσκόνι κατάφερε να ενισχυθεί σημαντικά χάρη στη νίκη που πέτυχε το Forza Italia στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου στη Σικελία, γεγονός που συνηγορεί υπέρ πιθανής πολιτικής επιστροφής του.

Ο Μπερλουσκόνι έχει δει την καθαρή αξία της περιουσίας του να αυξάνεται κατά 36,9% από τον Νοέμβριο 2016 και να φτάνει στα 8,4 δισ. δολάρια, ωστόσο ο ίδιος αναμένεται να βρεθεί ξανά ενώπιον των δικαστών τον Φεβρουάριο, λίγο πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Τον προηγούμενο μήνα, είχε ασκηθεί δίωξη εναντίον του μετά τις κατηγορίες πως δωροδόκησε μάρτυρα ώστε να ψευδομαρτυρήσει για τα διαβόητα «bunga bunga» πάρτι και για τις σεξουαλικές σχέσεις του με ανήλικη Μαροκινή πόρνη.

«Είναι 81 ετών και υποθέτω πως αυτές θα είναι οι τελευταίες εκλογές για αυτόν, αν και ο ίδιος αντέχει. Οι πιθανότητες είναι εις βάρος του, ωστόσο θα ήμουν πολύ προσεκτικός σχετικά με προβλέψεις για τον συγκεκριμένο πολιτικό άνδρα», δηλώνει ο Τζοβάνι Ορσίνα, καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Επιστημών Guido Carli της Ρώμης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή