Τέσσερις νεκροί και επτά αγνοούμενοι από ναυάγιο ανοιχτά των Φιλιππίνων

Τέσσερις νεκροί και επτά αγνοούμενοι από ναυάγιο ανοιχτά των Φιλιππίνων

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα οχηματαγωγό πλοίο με 251 επιβαίνοντες ναυάγησε στα ανοιχτά των νοτιοανατολικών Φιλιππίνων, λόγω των θυελλώδων ανέμων και των γιγαντιαίων κυμάτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ακτοφυλακής της νησιωτικής χώρας, από το ναυάγιο υπάρχουν ήδη τέσσερις επιβεβαιωμένοι νεκροί, καθώς και 88 αγνοούμενοι. Περισσότεροι από 240 επιβάτες έχουν σωθεί μέχρι στιγμής από δυνάμεις της ακτοφυλακής και ψαράδες, μερικοί εκ των οποίων φέρουν τραύματα. 

Το δυστύχημα σημειώθηκε ανοιχτά της Ρεάλ, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων ανατολικά της Μανίλα, ενώ το πλοίο είχε αποπλεύσει με κακοκαιρία και κατευθυνόταν προς το νησί Πολίγιο, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Αρμάντ Μπαλίλο.

Την επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν σκάφη της ακτοφυλακής, ελικόπτερα του στρατού και αλιευτικά σκάφη δυσχεραίνουν ο κακός καιρός και τα τεράστια κύματα που προκαλούνται από τυφώνα που πλήττει το νότιο τμήμα της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή