Αγαλμα για την πριγκίπισσα Νταϊάνα από τον Ουίλιαμ και τον Χάρι

Αγαλμα για την πριγκίπισσα Νταϊάνα από τον Ουίλιαμ και τον Χάρι

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να τιμήσουν τα 20 χρόνια από τον απροσδόκητο θάνατό της, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο αδελφός του, ο πρίγκιπας Χάρι, παρήγγειλαν, τον περασμένο Ιανουάριο, ένα άγαλμα για τη μητέρα τους, την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Την Κυριακή που μας πέρασε, με ανακοίνωση από τα γραφεία τους γνωστοποίησαν το όνομα του γλύπτη που επιλέχθηκε: θα είναι ο Ίαν Ρανκ-Μπρόαντλι, του οποίου το ομοίωμα του προσώπου της Ελισάβετ Β' βρίσκεται, από το 1998, σε όλα τα κέρματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ο Ίαν είναι ένας εξαιρετικά προικισμένος γλύπτης και ξέρουμε ότι θα δημιουργήσει έναν κατάλληλο φόρο τιμής στη μητέρα μας, και ο οποίος θα αντέξει στον χρόνο» αναφέρουν οι δύο πρίγκιπες.

Το άγαλμα θα τοποθετηθεί μπροστά στην επίσημη κατοικία τους, το Kensington Palace. Τα αποκαλυπτήρια είχαν προγραμματιστεί για πριν το τέλος της φετινής χρονιάς, ώστε να σηματοδοτήσει την επέτειο, αλλά τελικά θα γίνουν το 2019.

Όταν, τον Αύγουστο του 1997, το αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε την Νταϊάνα και τον εραστή της, τον Ντόντι αλ-Φαγέντ, καταστράφηκε σε σύγκρουση μέσα σε τούνελ στο Παρίσι, ο Ουίλιαμ ήταν 15 χρονών και ο Χάρι, 12.

«Μας άγγιξαν τα καλά λόγια για τη μητέρα μας και οι αναμνήσεις από αυτήν που τόσος κόσμος μοιράστηκε αυτούς τους τελευταίους μήνες» είπαν τα δύο αδέλφια. «Είναι σαφές ότι τη σημασία της δουλειάς της την αισθάνονται ακόμα πολλοί, και στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλον τον κόσμο. Ακόμα και 20 χρόνια μετά.»

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή