Κιλιτσντάρογλου: Το 2019 θα πάρω 18 ελληνικά νησιά

Κιλιτσντάρογλου: Το 2019 θα πάρω 18 ελληνικά νησιά

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η προκλητική στάση της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή τη φορά με δηλώσεις του ίδιου του προέδρου του CHP.

O Τούρκος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, δήλωσε ότι «το 2019 θα έρθει και θα πάρει 18 νησιά και μια βραχονησίδα.

Ο Κιλιτσντάρογλου συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου, συν μία βραχονησίδα. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας μου απάντησε ''Έλα και πάρ’ τα'' (μολών λαβέ). Θα έρθω το 2019 και θα πάρω όλα αυτά τα νησιά. Γιατί το λέω, ξέρετε; Αυτά τα έλεγαν μία περίοδο και για την Κύπρο. ''Μολών λαβέ''. Και ο αείμνηστος Ετζεβίτ τι έκανε; Πήγε και την πήρε».

Ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο για δειλία και δήλωσε ότι «από το φόβο του ούτε μια απάντηση δεν μπορεί να δώσει. Πού είναι ότι είσαι ηγέτης του κόσμου;».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ενγκίν Αλτάι, αναφερόμενος στα ελληνικά νησιά, είχε πει:  «Όπως ήρθαν οι Έλληνες, έτσι θα φύγουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή