Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Καμπούλ – Τουλάχιστον 40 οι νεκροί

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Καμπούλ – Τουλάχιστον 40 οι νεκροί

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και όγδοντα τέσσερις τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας στα γραφεία του πρακτορείου ειδήσεων «Afghan voice» και παρακείμενο σιιτικό πολιτιστικό κέντρο στη δυτική Καμπούλ, με πολλούς σπουδαστές να περιλαμβάνονται στα θύματα, ανακοίνωσαν οι αφγανικές αρχές. 

Ο Σάγεντ Αμπάς Χουσάινι, δημοσιογράφος του «Afghan Voice», είπε ότι πρέπει να σημειώθηκαν περισσότερες από μια εκρήξεις κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μετά την αρχική έκρηξη στην είσοδο του κτιρίου. Ένας δημοσιογράφος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, άγνωστος αριθμός βομβιστών αυτοκτονίας ενεργοποίησε εκρηκτικούς μηχανισμούς έξω από το κτίριο, προτού πραγματοποιηθούν νέες εκρήξεις στο υπόγειο του κτιρίου, οπού υπήρχε συγκεντρωμένος κόσμος. 

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Αmaq. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει πως χρησιμοποίησε τρεις βόμβες, τις εκρήξεις των οποίων ακολούθησε επίθεση καμικάζι.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα στο Facebook του ειδησεογραφικού πρακτορείου από αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν σοβαρές ζημιές στο σημείο αυτό, που βρίσκεται σε σιιτική περιοχή στη δυτική Καμπούλ, ενώ αρκετοί νεκροί και τραυματίες κείτονται στο έδαφος. Επιπλέον, το «Afghan Voice» έχει σχέσεις με τον σιιτικό πληθυσμό της χώρας. 

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ σε δήλωση στο Twitter αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Η επίθεση, η τελευταία μιας σειράς που πλήττει τα αφγανικά μέσα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια, σημειώνεται μετά την επίθεση σε ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο στην Καμπούλ τον Νοέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή