Κίνα: Δημιουργήθηκαν πάνω από 65 εκατ. θέσεις εργασίας τα τελευταία 5 χρόνια

Κίνα: Δημιουργήθηκαν πάνω από 65 εκατ. θέσεις εργασίας τα τελευταία 5 χρόνια

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αγορά εργασίας της Κίνας παραμένει σταθερή τα τελευταία πέντε χρόνια, συμβάλλοντας θετικά στην ανάπτυξη της χώρας, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος. Η Κίνα δημιούργησε πάνω από 65 εκατ. θέσεις εργασίας στις αστικές περιοχές από τα τέλη του 2012 και η ανεργία στα αστικά κέντρα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με τον Γιν Γουέιμιν, υπουργό Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό απασχόλησης των αποφοίτων κολλεγίων, μιας διευρυνόμενης ομάδας, ξεπέρασε το 90% κατά την περίοδο αυτή. Μόνο το 2017, ο αριθμός των απόφοιτων κολλεγίων αυξήθηκε στα 7,95 εκατ. Κατά τους πρώτους 10 μήνες του τρέχοντος έτους, δημιουργήθηκαν περίπου 11,9 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, ξεπερνώντας τον στόχο για 11 εκατ. νέες θέσεις εργασίας για το σύνολο του έτους.

Η σταθερή αγορά εργασίας το 2017 ήταν αποτέλεσμα της υγιούς οικονομικής ανάπτυξης, της βελτιωμένης διάρθρωσης της οικονομίας, των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων και των κυβερνητικών πολιτικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανθρωπίνου Δυναμικού και Κοινωνικής Ασφάλισης. Για να εξασφαλίσει σταθερή απασχόληση, η Κίνα δρομολόγησε μια σειρά πολιτικών υπέρ της απασχόλησης για αποφοίτους, απολυμένους εργαζομένους, άτομα με αναπηρία και μετανάστες, ενώ το κύμα επιχειρηματικότητας στη χώρα συνέβαλε στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Το 2018, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, να εμβαθύνει τις μεταρρυθμίσεις της κοινωνικής ασφάλισης και να βελτιώνει το σύστημα κατανομής εισοδήματος, δήλωσε ο Γιν.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή