Κολομβία: Μέλη καρτέλ ναρκωτικών έριξαν χειροβομβίδα σε νυχτερινό κέντρο – Τουλάχιστον 31 τραυματίες

Κολομβία: Μέλη καρτέλ ναρκωτικών έριξαν χειροβομβίδα σε νυχτερινό κέντρο – Τουλάχιστον 31 τραυματίες

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε νυχτερινό κέντρο της πόλης Καουκάσια, στην επαρχία Αντιοκία της βόρειας Κολομβίας, τα ξημερώματα της Παρασκευής, τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Όσκαρ Ανίμπαλ Σουάρες, οι δράστες της επίθεσης ήταν ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι εκτόξευσαν τη χειροβομβίδα στο γεμάτο από κόσμο νυχτερινό κέντρο Μπόρα-Μπόρα. Και οι δύο έχουν συλληφθεί από τις κολομβιανές αρχές. 

Από τους τραυματίες, οι 11 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ορισμένοι από τους θαμώνες ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν έξω από το κτίριο μετά την έκρηξη.

Η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι οι δράστες είναι μέλη του Γκαλφ Κλαν, ενός από τα ισχυρότερα καρτέλ ναρκωτικών στην Κολομβία. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η επίθεση να διατάχθηκε, επειδή οι ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου αρνήθηκαν να πληρώσουν «προστασία» στο καρτέλ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή