Ασελμπορν: «Κατάρρευση της ΕΕ χωρίς συμφωνία στο προσφυγικό»

Ασελμπορν: «Κατάρρευση της ΕΕ χωρίς συμφωνία στο προσφυγικό»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν προειδοποιεί για κατάρρευση της ΕΕ σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των χωρών-μελών στο καθοριστικό ζήτημα της προσφυγικής πολιτικής.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν προειδοποιεί για κατάρρευση της ΕΕ σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία στο καθοριστικό ζήτημα της προσφυγικής πολιτικής. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk κατηγόρησε μάλιστα τις χώρες της ομάδας Βίζεγκραντ, Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία, ότι δεν επιδεικνύουν αλληλεγγύη σε χώρες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, που επωμίζονται μεγάλος βάρος της προσφυγικής κρίσης:

«Η προσφυγική κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν έχει κανένα νόημα μια χώρα να αποφασίζει μόνη αν θέλει πρόσφυγες ή αν δεν θέλει να επιδείξει αλληλεγγύη με χώρες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Το Δεκέμβριο στη Σύνοδο Κορυφής δεν προέκυψαν αποφάσεις. Δεν μπορεί ωστόσο να περιμένουμε την επόμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Γνωρίζετε ότι η Κομισιόν έχει καταθέσει προτάσεις και το ευρωκοινοβούλιο επιδιώκει την μεταρρύθμιση του Κανονισμού του Δουβλίνου. Θα πρέπει να γνωρίζουμε επ΄ ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε όταν βρεθούμε αντιμέτωποι με την επόμενη κρίση. Βρισκόμαστε επομένως αντιμέτωποι με μια ευρωπαϊκή πρόκληση, την οποία οφείλουμε να επιλύσουμε με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύη».

Πηγή: deutsche welle

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή