ΚΟΣΜΟΣ

Ν.Κορέα: Δεύτερη κατάσχεση σκάφους για τροφοδοσία καυσίμων στη Β. Κορέα

n-korea-deyteri-kataschesi-skafoys-gia-trofodosia-kaysimon-sti-v-korea-2225575

Οι αρχές της Νότιας Κορέας κατάσχεσαν ένα υπό παναμαϊκή σημαία σκάφος λόγω υποψιών για παραβίαση των διεθνών κυρώσεων κατά της τροφοδοσίας του βορειοκορεατικού κράτους με πετρέλαιο, ανακοίνωσε σήμερα ένα στέλεχος των τελωνείων της χώρας.

Συγκεκριμένα, το δεξαμενόπλοιο ΚΟΤΙ κατασχέθηκε στον λιμένα Πγεοντάεκ-Ντανγκτζιν, στις δυτικές ακτές της χώρας, νοτίως του Ιντσεόν, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες, εξαιτίας της ευαισθησίας του θέματος. 

Το πετρελαιοφόρο, χωρητικότητας 5.100 τόνων φορτίου, έχει πλήρωμά που προέρχεται κυρίως από την Κίνα και τη Μιάνμαρ, μεταδίδει το πρακτορείο Yonhap, συμπληρώνοντας πως πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Σεούλ και άνδρες των τελωνείων πραγματοποιούν από κοινού έρευνες στο σκάφος.

Η Νότια Κορέα πριν λίγες μέρες είχε ανακοινώσει την κατάσχεση άλλου ενός δεξαμενοπλοίου, συμφερόντων Χονγκ Κονγκ, το οποίο ενοχοποιείται για λαθραία μεταφορά 600 τόννων πετρελαίου στο βορειοκορεατικό πετρελαιοφόρο Σαμ Τζονγκ 2.