Ιράν: Σε ετοιμότητα να επέμβει δηλώνει ο ιρανικός στρατός

Ιράν: Σε ετοιμότητα να επέμβει δηλώνει ο ιρανικός στρατός

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι οι αστυνομικές δυνάμεις του Ιράν έχουν αναλάβει την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων της τελευταίας εβδομάδας, ο στρατός της χώρας ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να επέμβει εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, δήλωσε ο επικεφαλής του ιρανικού στρατού, όπως μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Παρότι αυτή η τυφλή εξέγερση ήταν τόσο περιορισμένη, ώστε μια μικρή αστυνομική δύναμη να μπορέσει να την σταματήσει προτού γιγαντωθεί […] μπορείτε να μείνετε ήσυχοι ότι τα αδέλφια σας στον στρατό της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τα κορόιδα του Μεγάλου Σατανά», δήλωσε ο αρχιστράτηγος Αμπντουλραχίμ Μουσαβί.

Ο όρος «Μεγάλος Σατανάς» χρησιμοποιείται από το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν ως αναφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έπειτα από έξι μέρες διαδηλώσεων, οι εκτεταμένες ταραχές των οποίων στοίχισαν τη ζωή σε 21 ανθρώπους, οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων που συνδέεται άμεσα με την ανώτατη ηγεσία της χώρας, ανέπτυξαν την Τετάρτη δυνάμεις σε τρεις επαρχίες.

Οι διαδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν ως διαμαρτυρία κατά των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που βιώνουν οι νέοι και η εργατική τάξη, εξελίχθηκαν τάχιστα σε εξέγερση κατά του καθεστώτος και των προνομίων που απολαμβάνει η η ιρανική ελίτ, και ειδικά ο ανώτερος πνευματικός ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή