ΚΟΣΜΟΣ

Απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου

apagoreysi-kiniton-tilefonon-sti-dytiki-pteryga-toy-leykoy-oikoy-2226020

Οι εργαζόμενοι του Λευκού Οίκου, καθώς και οι επισκέπτες, δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το προσωπικό κινητό τηλέφωνό τους στη Δυτική Πτέρυγα, το νευραλγικό κέντρο της αμερικανικής κυβέρνησης, το οποίο φιλοξενεί το Οβάλ Γραφείο και τα γραφεία των στενών συμβούλων του προέδρου.

«Η ασφάλεια και η προστασία των τεχνολογικών συστημάτων στον Λευκό Οίκο είναι μια προτεραιότητα της κυβέρνησης Τραμπ», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, σημειώνοντας ότι η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Παρότι η Σάντερς δήλωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε για την ασφάλεια και όχι «για τις διαρροές», αφότου ανέβηκε στην εξουσία, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει πάψει να καταγγέλλει τις διαρροές στους κόλπους των ομάδων του.
 
Στη δηκτική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, για να καταφερθεί εναντίον του πρώην συμβούλου του σε θέματα στρατηγικής, Στιβ Μπάνον, ο Τραμπ ανέφερε ότι ο πρώην στενός του συνεργάτης πέρασε χρόνο στον Λευκό Οίκο, «διαρρέοντας ψευδείς πληροφορίες, για να καταστεί σημαντικότερος απ' ό,τι ήταν».
 
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, A.P.)