Ρωσία: «Καταστροφική» η πρόταση των ΗΠΑ για έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράν

Ρωσία: «Καταστροφική» η πρόταση των ΗΠΑ για έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράν

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μόσχα δεν βλέπει το ρόλο που μπορεί να παίξει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην επίλυση της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στο Ιράν, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, με αφορμή τη δήλωση της εκπροσώπου του Στείτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Ναούερτ, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ προτίθενται να συγκαλέσουν εκτάκτως στις αμέσως επόμενες μέρες το Συμβούλιο Ασφαλείας με θέμα την κατάσταση στο Ιράν.

Ο Σεργκεί Ριαμπκόφ χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή «επιβλαβή και καταστροφική», προσθέτοντας ότι «δεν βλέπουμε κανένα ρόλο του ΣΑ του ΟΗΕ στο ζήτημα αυτό».

Σύμφωνα με τον Ριαμπκόφ στο Ιράν «συντελούνται ορισμένες εσωτερικές εξελίξεις, το δε Συμβούλιο Ασφαλείας είναι ένα συγκεκριμένο όργανο το οποίο βάσει του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ φέρει την κύρια ευθύνη για τη διατήρηση της παγκόσμια ειρήνης και ασφάλειας και οι εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτή την αρμοδιότητα του ΣΑ».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η μόνιμη πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, είχε δηλώσει ότι η Ουάσγιτκον εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκαλέσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα το Ιράν στη Νέα Υόρκη και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή