Ερντογάν: Δικαιολογημένες οι μαζικές συλλήψεις και μπορεί να συνεχιστούν

Ερντογάν: Δικαιολογημένες οι μαζικές συλλήψεις και μπορεί να συνεχιστούν

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δικαιολογημένες» χαρακτήρισε τις μαζικές συλλήψεις που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας μάλιστα ότι αυτές ενδέχεται να συνεχιστούν.

«Μιλώντας για καταστολή, κάνετε ένα λάθος. Σήμερα στη Γαλλία βρίσκεται σε ισχύ το μέτρο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, σωστά; Γιατί η Γαλλία το εφάρμοσε; Έγινε κάποια απόπειρα πραξικοπήματος; Όχι, έχουν συμβεί 5,10,15,20 τρομοκρατικές επιθέσεις. Όμως στην Τουρκία συνέβη μια απόπειρα πραξικοπήματος… Έχουμε καταδικάσει όσους ανθρώπους ήταν αναγκαίο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

Πρόσθεσε πως οι υποστηρικτές του πραξικοπήματος βρίσκονταν σε όλους τους κυβερνητικούς θεσμούς της χώρας και ο αριθμός τους ήταν «παραδόξως μεγάλος».

«Αλλά αυτό δεν είναι το τέλος, εξακολουθεί να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός υποστηρικτικών τρομοκρατικών οργανώσεων στον κυβερνητικό μηχανισμό», σημείωσε ο Ερντογάν.

Μετά το πραξικόπημα, η κυβέρνηση της Άγκυρας προχώρησε σε πρωτοφανείς μαζικές εκκαθαρίσεις συλλαμβάνοντας περισσότερους από 50.000 ανθρώπους, μεταξύ αυτών επικριτών της εξουσίας, δημοσιογράφων και ακτιβιστών που αγωνίζονταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στις μαζικές συλλήψεις υπάρχουν φερόμενοι υποστηρικτές του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως εγκέφαλο του πραξικοπήματος, παρά το γεγονός ότι εκείνος το έχει κατ’ επανάληψιν αρνηθεί. Οι διώξεις έχουν επίσης στόχο επικριτικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ και φιλοκουρδικούς κύκλους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή