Οταν η Μελάνια είχε κλάψει πικρά για τη… νίκη

Οταν η Μελάνια είχε κλάψει πικρά για τη… νίκη

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μύδρους εναντίον του τέως υπευθύνου στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον, εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη δημοσιοποίηση αποκαλυπτικών αποσπασμάτων του βιβλίου «Φωτιά και μένος: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ» του Μάικλ Γουλφ, που στοχοποιούν τον Ντόναλντ Τραμπ και τον γιο του, Ντ. Τραμπ Τζούνιορ.

Στο νέο βιβλίο του Γουλφ, το οποίο θα κυκλοφορήσει την Τρίτη, ο Μπάνον χαρακτηρίζει «πράξη προδοσίας» τη συμπεριφορά του Τραμπ Τζούνιορ μετά τη συνάντηση με Ρώσους, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας. Παράλληλα, περιγράφει τον Τραμπ ως ηγέτη που σπαταλά τα βράδια του με το να τρώει τσιζμπέργκερ στο κρεβάτι, να παρακολουθεί τηλεόραση και να μιλάει στο τηλέφωνο. Επίσης, στο βιβλίο αναφέρεται πως ο Τραμπ και η οικογένειά του δεν πίστευαν ότι θα κερδίσουν τις εκλογές, καθώς ήλπιζαν ότι ακόμη και μέσα από την ήττα θα μπορούσαν να αποκτήσουν καριέρες στην πολιτική και στην τηλεόραση. Μάλιστα, η σύζυγός του, Μελάνια, ήταν τρομοκρατημένη από το ενδεχόμενο της νίκης, με αποτέλεσμα το βράδυ των εκλογών η ίδια να «χύσει δάκρυα, αλλά όχι χαράς».

Ο Γουλφ αναφέρει, επίσης, πως σε συζήτηση του Τραμπ με τον Ρούπερτ Μέρντοχ για τη μεταναστευτική πολιτική, ο τελευταίος χαρακτήρισε τον πρόεδρο «γαμ… ηλίθιο». Σχετικά με την κόρη του Τραμπ, ο Μπάνον αποκάλυψε πως υπάρχει «μυστική συμφωνία» ανάμεσα στην Ιβάνκα Τραμπ, την οποία αποκαλεί «ηλίθια σαν τούβλο», και στον Τζάρεντ Κούσνερ για τις μελλοντικές εκλογές, με την Ιβάνκα να δηλώνει πως «η πρώτη γυναίκα πρόεδρος δεν θα είναι η Χίλαρι Κλίντον, θα είναι η Ιβάνκα Τραμπ». Σε ένα πιπεράτο μέρος του βιβλίου, ο Γουλφ γράφει πως «ο Τραμπ αρεσκόταν να λέει πως ένα από πράγματα για τα οποία αξίζει να ζήσει κάποιος είναι να ρίξει στο κρεβάτι τις γυναίκες των φίλων του». Η μέθοδος που ακολουθούσε ο Τραμπ ήταν να καλεί ένα φίλο του στο γραφείο του και, ενόσω η γυναίκα του κρυφάκουγε, τον ρωτούσε χαρακτηριστικά: «Σου αρέσει να κάνεις ακόμη σεξ με τη γυναίκα σου; Είχες καμιά καλύτερη εμπειρία; Μίλησε μου γι’ αυτό. Στις 3 θα έρθουν κορίτσια από το Λος Αντζελες. Μπορούμε να ανεβούμε επάνω και να περάσουμε φανταστικά».

Η ένταση της διαμάχης φαίνεται και από την προτίμηση του Αμερικανού προέδρου να απαντήσει στον Μπάνον μέσω γραπτής δήλωσης και όχι μέσω Twitter. Ο Τραμπ επιτέθηκε μανιωδώς στον Μπάνον και τον κατηγόρησε πως «δεν έχασε μόνο τη δουλειά του, αλλά έχασε και το μυαλό του». Επίσης, σπεύδει να διασαφηνίσει πως ο Μπάνον δεν έχει καμία σχέση με τον ίδιο και την προεδρία του, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος είχε αναλάβει κομβικό ρόλο στην προεκλογικό αγώνα του Τραμπ και το ότι ο πρόεδρος είχε αναγνωρίσει την προσφορά του. Η αντίδραση του Λευκού Οίκου αναφέρει πως το βιβλίο περιέχει «ξεδιάντροπους» και «απολύτως εσφαλμένους ισχυρισμούς εναντίον του προέδρου, της οικογένειάς του και της κυβέρνησης» και πως ο Ντόναλντ Τραμπ νιώθει «εξοργισμένος» και «αποτροπιασμένος» από τις δηλώσεις του Μπάνον.

Την ίδια στιγμή, η σύγκρουση των δύο ανδρών εξωθείται στα άκρα, καθώς ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Τσαρλς Χάρντερ, έχει ήδη αποστείλει εξώδικο στον Μπάνον, όπου τον εγκαλεί πως παραβίασε τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας λόγω της αποκάλυψης απόρρητων πληροφοριών στον Γουλφ και απαιτεί την άρση και παράλειψη της προσβολής που προήλθε από τις επίμαχες δηλώσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή